Top50 2023

ChatGPT ima preko 100 miliona korisnika

OpenAI chatbot radi uz pomoć veštačke inteligencije, a privukao je toliku pažnju da je na kraju postao aplikacija koja se razvija toliko brzo da je prevazišla sve druge – za samo dva meseca dobio je preko 100 miliona korisnika.

PCPress.rs Image

ChatGPT se od drugih chatbotova razlikuje po tome što odgovore može da proverava usput, pa zbog toga sve podseća na pravi razgovor. Potpuno je besplatan za korišćenje, a kompanija je nedavno lansirala i premijum verziju, koja košta 20 dolara mesečno. Obična, besplatna verzija je ipak ona koja je ostvarila zavidan uspeh.

Open AI chatbot je sve popularniji, pa ga korisnici koriste za sve i svašta – od sastavljanja pisama do pisanja eseja. Kompanija na sistem troši ogromne sume novca mesečno (tvrdi se da se radi o milionima dolara), a da oni koji se s njim igraju ne bi morali ništa da plate. Chat je u januaru imao oko 13 miliona dnevnih korisnika, što je duplo više nego u decembru.

PCPress.rs Image

Iako je objavljen pre samo dva meseca, čini se da je tu mnogo duže. Uspeh je neverovatan, posebno ako se uporedi s drugim aplikacijama – TikTok je do 100 miliona mesečnih korisnika došao za devet meseci, a Instagram za dve i po godine. Eksperti kažu da nijedan servis nije rastao brzo kao ChatGPT, pa možemo da očekujemo svašta.

Pročitajte i:  Američka zabrana izvoza čipova šteti kineskim startapovima sa veštačkom inteligencijom

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,