Chrome dobija “čitalački” mod za desktop

Desktop verzija Google Chrome pretraživača dobija mod za udobnije čitanje, a koji služi da se sa stranica uklone nepotrebne pozadine, što neki tekst čini prilično lakšim za čitanje. Opcija je 18. aprila stigla na Chrome-ovu eksperimentalnu Canary verziju, te bi do ostalih korisnika trebalo da stigne sa sledećim verzijama pretraživača.

PCPress.rs Image

Modovi koji olakšavaju čitanje postali su uobičajena opcija u okviru pretraživanja interneta, te ih je Safari uveo još 2010. godine, a Firefox i Edge 2015. Sve tri verzije korisnicima omogućavaju da menjaju boju pozadine na nekoj stranici, te veličinu fonta podese na onu koja je najudobnija za čitanje. Novi čitalački mod nije potpuno nov ni na Chrome-u, budući da je jedno vreme postojao na Android verziji pretraživača pod imenom “Simplified view.“

PCPress.rs Image

Oni koji već žele da isprobaju novu opciju za lakše čitanje moraju da nabave poslednju verziju Chrome-ove Canary verzije, i odu na “chrome://flags/#enable-reader-mode” kako bi aktivirali funkciju, te na kraju restartuju pretraživač. Nakon toga opciju mogu da aktiviraju ako kliknu na Settings taster u gornjem desnom uglu i izaberu “Distill page.”

Pročitajte i:  Edge vs Firefox: Ratovi browsera 

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,