Cisco Hyperflex: hiperkonvergencija kao budućnost poslovanja

Digitalna transformacija diktira tempo modernizacije i unapređenja kvaliteta usluga u svim sektorima. Korisnici su sve zahtevniji, tržište sve dinamičnije, a inovacija više nije rezervisana za najveće igrače, već predstavlja standard.

PCPress.rs Image

U svemu navedenom, IT ima ključnu ulogu. Kompanije koje osluškuju potrebe korisnika i uvode nove servise prepoznaju da im je za te inicijative potrebna fleksibilna, pouzdana i agilna infrastruktura. Primena savremene tehnologije ne samo da omogućava firmama da budu u korak sa trendovima, već i da smanje troškove i olakšaju svakodnevne procese.

Jedan od glavnih trendova u IT sferi, koji vrtoglavom brzinom uzima maha u svim industrijama je hiperkonvergencija. Za kompanije koje žele da primene ovaj koncept i uvedu agilnost u svoj data centar, Comtrade System Integration u ponudi ima Cisco HyperFlex.

Šta je Cisco HyperFlex?

Cisco HyperFlex je hiperkonvergentna platforma nove generacije koja objedinjuje serverske, storidž i mrežne resurse u performantan sistem sa enterprise funkcionalnostima.

Sistem se zasniva na Unified Computing System (UCS) hardveru i softverskoj HyperFlex data platformi koja omogućava virtuelizaciju velike količine diskova i podržava multihipervizor okruženje.

PCPress.rs Image

Zašto se kompanije odlučuju za ovu platformu?

Modernizacija IT infrastrukture je prilika za kompanije da smanje troškove i kompleksnost upravljanja, optimizuju resurse i bolje odgovore na zahteve korisnike. S obzirom da firme svakodnevno generišu nove podatke i utrkuju se ko će pre uvesti nove digitalne servise. javlja se i potreba za bržim proširenjem IT kapaciteta (CPU, memorija, mreža…).

Cisco HyperFlex je sinonim za maksimalnu hiperkonvergenciju. Kao proizvod renomiranog vendora, ovo rešenje garantuje kompanijama da će za svoj novac dobiti vrhunske performanse i visok stepen sigurnosti. Platforma je dizajnirana tako da objedini jednostavnost upravljanja i fleksibilnost u proširenju IT kapaciteta. 

Kroz funkcionalnosti deduplikacije i kompresije podataka, Cisco HyperFlex obezbeđuje i do 45% veći kapacitet sistema.  Pored toga, ostvaruju se bolje performanse procesora, memorije i mrežne opreme, kao i efikasnija upotreba resursa. Platforma takođe omogućava korisnicima da se  prilagode zahtevima tržišta kroz brže proširivanje poslovnih kapaciteta. Upravljanje podacima je pojednostavljeno zahvaljujući funkcionalnostima za instant kloniranje, replikaciju u enkripciju – čime se u velikoj meri smanjuje pritisak na IT osoblje.

PCPress.rs Image

Hiperkonvergencija na lak način

Statistike govore da u svetu dobar deo IT menadžera razmatra da investira u hiperkonvergentan sistema kako bi pratili trendove i bolje se pozicionirali na tržištu. Činjenica je, ipak, da nemaju sve firme ekspertizu i iskustvo da se upuste u ovakakav projekat.

Organizacijama koje žele da transformišu poslovanje uz Cisco HyperFlex, Comtrade System Integration nudi širok spektar usluga – od analize infrastrukture i poslovnih potreba, projektovanja, instalacije i konfiguracije sistema, preko migracije podataka i testiranja rešenja, do obuke korisnika i tehničke podrške.

Uz preko 10 godina partnerstva sa Cisco-om i sertifikovane stručnjake, Comtrade SI pomaže klijentima da isplaniraju, olakšaju i ubrzaju implementaciju Cisco HyperFlex-a, kao i da u najkraćem roku počnu da koriste ovu inovativnu hiperkonvergentnu platformu.

Saznajte više na: https://www.comtradeintegration.com/sr/cisco-hyperflex/

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,