Coinbase sastavio listu kriptovaluta koje su u skladu sa zakonom

Menjačnica kriptovaluta Coinbase odlučila je da korisnike približi berzi kriptovaluta tako što je sastavila listu kriptovaluta koje su u skladu sa lokalnim zakonima, te precizirala različite zakone koji postoje u različitim zemljama.

Tako će lista pobrojati digitalne valute koje se razvijaju uporedo sa Bitkoinom, a kojih je sve više, poput Bitcoin Cash-a, Ethereum-a ili Litecoin-a, koji su u skladu sa zakonima više različitih zemalja. Na taj način će se povećati poverenje u digitalne valute, budući da će korisnicima biti jasnije sa kojim se kriptovalutama najmanje rizikuje, bar kada su organi reda u pitanju.

Coinbase postoji od 2012. godine, te korisnicima omogućava siguran pristup finansijskom sistemu koji se zasniva na blockchain tehnologiji, koja predstavlja decentralizovan sistem za kripto-transakcije. Trenutno funkcioniše u 32 zemlje, pa je već prepoznat kao siguran način za obavljanje digitalnih transakcija. Nova opcija bi korisnicima trebalo da donese jasniji uvid u to koje su kriptovalute najsigurnije, a među velikim brojem onih koje postoje već neko vreme, te onih koje se pojavljuju u poslednje vreme.

Pročitajte i:  Nedeljni pregled kriptovaluta – druga nedelja oktobra 2018.

Proces uključivanja na spisak podrazumeva online formular od 10 strana, koji mora da popuni svako ko želi da neku kriptovalutu prijavi za Coinbase listu, a iz kompanije se nadaju da će nova opcija uticati i na to da se korisnici više edukuju kada su kriptovalute u pitanju, te zakoni koji ih regulišu, ili će ih regulisati u budućnosti.

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.