PC Press Hosting 2020

Coinbase sastavio listu kriptovaluta koje su u skladu sa zakonom

Menjačnica kriptovaluta Coinbase odlučila je da korisnike približi berzi kriptovaluta tako što je sastavila listu kriptovaluta koje su u skladu sa lokalnim zakonima, te precizirala različite zakone koji postoje u različitim zemljama.

Tako će lista pobrojati digitalne valute koje se razvijaju uporedo sa Bitkoinom, a kojih je sve više, poput Bitcoin Cash-a, Ethereum-a ili Litecoin-a, koji su u skladu sa zakonima više različitih zemalja. Na taj način će se povećati poverenje u digitalne valute, budući da će korisnicima biti jasnije sa kojim se kriptovalutama najmanje rizikuje, bar kada su organi reda u pitanju.

Coinbase postoji od 2012. godine, te korisnicima omogućava siguran pristup finansijskom sistemu koji se zasniva na blockchain tehnologiji, koja predstavlja decentralizovan sistem za kripto-transakcije. Trenutno funkcioniše u 32 zemlje, pa je već prepoznat kao siguran način za obavljanje digitalnih transakcija. Nova opcija bi korisnicima trebalo da donese jasniji uvid u to koje su kriptovalute najsigurnije, a među velikim brojem onih koje postoje već neko vreme, te onih koje se pojavljuju u poslednje vreme.

Pročitajte i:  Hakerska grupa ukrala 200 miliona dolara iz pet Bitkoin menjačnica

Proces uključivanja na spisak podrazumeva online formular od 10 strana, koji mora da popuni svako ko želi da neku kriptovalutu prijavi za Coinbase listu, a iz kompanije se nadaju da će nova opcija uticati i na to da se korisnici više edukuju kada su kriptovalute u pitanju, te zakoni koji ih regulišu, ili će ih regulisati u budućnosti.

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari:
PC-Auto

Tagovi: , , , , , ,

One thought on “Coinbase sastavio listu kriptovaluta koje su u skladu sa zakonom

  • 28. September 2018. at 12:43
    Permalink

    Pa sto niste objavili tu listu?

Comments are closed.