ERP 2024

ComTrade: 55 hiljada računara u makedonskim školama

Comtradegroup_Veselin_Jevrosimovic Na javnom tenderu  za nabavku računara namenjenim makedonskim osnovnim školama, kompanija ComTrade Group je zaključila posao vredan preko 15 miliona dolara. Predmet ovog Ugovora je opremanje makedonskih škola sa 55.000 računara specijalno dizajniranih za potrebe edukacije. Svi računari poseduju edukativni softver, lokalizovan na makedonski jezik.

Ugovor je potpisan sa Ministarstvom za Informatičko društvo Republike Makedonije, a projekat finansira Vlada Republike Makedonije. Implementacija će biti završena do kraja godine.

ComTrade veruje da je ulaganje u mlade ljude i njihovo obrazovanje, kapital za našu budućnost i u Makedonskoj Vladi je pronašla ozbiljnog partnera koji razume zahteve i izazove savremenog okruženja.

Ovaj posao predstavlja početak zajedničkog projekta ComTrade Group i kompanije Intel, sa ciljem opremanja svih škola u regionu računarima i prikladnim softverom, kao osnovnim oruđem savremenog obrazovnog sistema.  ComTrade je u ovoj tržišnoj utakmici ostavio iza sebe najveće svetske proizvođače PC-a i učvrstio se na poziciji regionalnog lidera u domenu informatičke tehnologije.

Izvor: ComTrade Group

Facebook komentari:
Pročitajte i:  "Inspirisan ljudskim mozgom": Intel predstavlja neuromorfični sistem