BIZIT plus

Crnogorski Telekom tuži državu zbog jeftinijeg rominga

Crnogorski Telekom tužio je Agenciju za elektronsku komunikaciju (EKIP) tražeći naknadu štete i izmakle dobiti zbog primene jeftinijeg rominga u periodu od juna 2015. do avgusta 2017. godine.

PCPress.rs Image
Telekom Crna Gora

U Telekomu su objasnili da je Sporazumom o sniženju cena rominga iz 2014. godine predviđena obaveza dopune zakona u delu propisivanja ovlašćenja nacionalnih regulatora da bez analize tržišta utvrđuju cene rominga, a da je tu obavezu država uporno ignorisala. „Odluke EKIP-a od 30. juna 2015. do 8. avgusta 2017. godine poništene su kao nezakonite pravosnažnim presudama Upravnog suda, jer Sporazum nije ratifikovan u skladu sa Ustavom i propisima Crne Gore“, navode u Telekomu.

Zastupnik EKIP-a Ljiljana Pešelj tužbu je ocenila paušalnom i dodala da je Telenor istu tužbu pre dvadesetak dana povukao. U odgovoru na tužbu EKIP-a navodi se da ne postoji potreba za ratifikacijom Sporazuma, jer je reč o administrativno međunarodnom ugovoru zaključenom između resornih ministarstava četiri držve i dodaju da je EKIP bio nadležan za realizaciju ovog sporazuma, kao i da je svojim odlukama samo utvrdio dinamiku snižavanja cena rominga u tri faze počevši od jula 2015. godine. Oni navode da Telekom na ovaj način želi da zadrži što više cene usluga i ostvari što veći profit, ukazujući im da razloge za pad prihoda treba tražiti u aplikacijama Viber, WhatsApp i Facebook.

Pročitajte i:  WhatsApp: Ovaj skriveni trik omogućiće vam pretvaranje bilo koje slike u stiker

Izvor: SEEbiz

Facebook komentari: