BIZIT 23

Cyber kriminalci prelaze na Telegram

Telegram, te druge aplikacije sa enkriptovanim porukama, polako postaju omiljeno oruđe cyber kriminalaca, a koji traže alternativu nakon rušenja dva velika prodajna mesta na dark web-u.

PCPress.rs Image

Aplikacija sa enkriptovanim načinom za komunikaciju, a kao što su Telegram i Discord, polako postaju raj za one koji preko njih razmenjuju nezakonite podatke. Tako je od kada su prošle godine zatvoreni AlphaBay i Hansa, dva velika dark web tržišta koja su funkcionisala u stilu ebay-a, te služila za razmenjivanje ukradenih podataka.

Aplikacije sa enkriptovanim porukama prestupnicima olakšavaju da obrišu prethodne poruke, te sakriju lične podatke, a Telegram koristi više od 200 miliona ljudi, pa dok je ranije bio popularan samo među korisnicima sa ruskog govornog područja, sada se širi i među cyber prestupnicima iz drugih oblasti.

PCPress.rs Image

Telegram je u ovom slučaju koristan i zbog toga što korisnicima omogućava da kreiraju velike grupne chat-ove, što je korisno kada se ima namera da se kreira tržište za prodaju, te razmenu, ukradenih podataka.

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari:
Pročitajte i:  YouTube ubija još jedan Discord muzičkog bot koji koristi preko 3 miliona servera
SBB

Tagovi: , , , , ,