TrendMicro

Cyberpunk 2077: Kad vrednost deonica padne zbog odlaganja igre

Studio CD Projekt Red je najvišu vrednost zabeležio u avgustu, kada je stigao do ukupno 10,7 milijardi dolara. Jedna deonica je iznosila 116,50 dolara, zaposlenima je produženo radno vreme kako bi se na vreme završio Cyberpunk 2077, ali je igra potom odložena. Tako jedna deonica sad vredi oko 85 dolara.

PCPress.rs Image

Cyberpunk 2077 uzbuđenje doprinelo je tome da se o igri puno priča, što se prepoznalo kao korisno, budući da je CD Projekt Red pretrpeo određene gubitke zbog pandemije korona virusa. Situacija se poravila kada je u avgustu najavljena nova The Witcher u sa proširenom realnošću, u Pokemon Go stilu. Trenutak je bio povoljan budući da je Netflixova serija pre toga zabeležila veliki uspeh, pa je ideja o monstrumima koji hodaju okolo postala više nego primamljiva. Najava ove igre se poklopila sa Cyberpunk 2077, te sa rastom vrednosti deonica, pa se činilo da će se studio oporaviti od pada s početka godine.

Nekoliko odlaganja željno očekivane igre doprinelo je da se izgubi poverenje u studio, a nije pomoglo ni to što se pisalo o lošem postupanju prema zaposlenima. Studio je već najavio novi RPG, koji bi trebalo da stigne nakon Cyberpunk 2077još jednu igru iz Witcher univerzuma – ali je neophodno da se pre toga ostvari ono što je prvo najavljeno. Čekamo 10. decembar.

Pročitajte i:  Gejming industrija i kriza za praznike

Izvor: PC Gamer

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,