PC Press Studio

Da zaista upravljate poslom

Uvođenje ERP rešenja ne treba da vam iskomplikuje poslovanje, već da ga učini lakšim i efikasnijim. Dobro planiranje uvođenja ERP rešenja je vaš prvi korak ka boljem planiranju budućnosti.

PCPress.rs ImagePred vama je strateška odluka. Očekuje vas implementacija ERP (Enterprise Resource Planing) rešenja za potrebe poslovanja. Evo važnih pitanja koja je potrebno postaviti pred ovakvim izazovom:

  • Kako novčano izraziti sve koristi upotrebe ERP-a i odabrati rešenje koje ekonomski najviše odgovara baš vašem poslovanju?
  • Da li će rešenje moći da se prilagodi posebnim zahtevima vašeg poslovanja?
  • Kako prepoznati rešenje koje će podržati dugoročni rast i razvoj vašeg poslovanja?
  • Kako prepoznati pouzdanog partnera?
  • Kako prepoznati sve operativne i „skrivene” troškove rešenja?

Na našem tržištu postoji veliki izbor rešenja ovog tipa. Celokupnu ponudu možemo da podelimo na rešenja isporučena u računarskom oblaku i ona isporučena kao onpremis instalacija, na lokalno/regionalno razvijena i rešenja velikih (svetskih) provajdera. Važno je reći da za koju god varijantu da se odlučite, proces uvođenja ovog rešenja podrazumeva analizu vašeg poslovanja, kreiranje projektne dokumentacije sa svim potrebnim analizama (i analizama o ekonomičnosti) i tehnološkim rešenjem, programiranje/prilagođavanje rešenja potrebama vašeg poslovanja u skladu sa izrađenom dokumentacijom, uvođenje rešenja (najčešće fazno), testiranje i puštanje u rad, uz edukaciju vaših zaposlenih o korišćenju rešenja i, konačno, podršku čitavom životnom ciklusu rešenja. Svako rešenje zahteva hardver na kome će raditi, zatim licence za rad, stručno osoblje za održavanje, podršku proizvođača i povremeno update-ovanje na novu verziju.

Pročitajte i:  AB Soft: ERP u svetu Androida

Upravo proces isporuke rešenja i ispunjenje osnovnih preduslova za rad i održavanje nose sve troškove.

Razvoj tehnologije doneo nam je mogućnost isporuke rešenja u računarskom oblaku i time omogućio ekonomično uvođenje ERP rešenja i za male i srednje kompanije. Zato smo se u Coming-u odlučili upravo za ovaj vid isporuke poslovnih rešenja, pa i ERP-a. Korišćenjem ERP rešenja u Coming cloud-u za mesečni trošak dobijate uslugu koja uključuje potrebnu infrastrukturu za rad, licence, rešenje koje sadrži samo one module koji su vam za poslovanje potrebni, mogućnost korišćenja poslednje verzije i lokalnu podršku stručnog tima. Praktično sa sebe skidate odgovornost za održavanje i rad rešenja, a birate isporuku koja eliminiše investicione troškove u opremu i licence.

Danas najradije isporučujemo Microsoft Dynamics NAV kao ERP rešenje u Coming cloud-u. Radi se o svetskom rešenju koje ima ogroman kapacitet za podršku svim poslovnim procesima. Microsoft je proizvođač, a mi u Coming-u prilagođavamo rešenja vašim poslovnim potrebama, implementiramo ih i održavamo. Rešenjem kroz Coming cloud dobijate mogućnost korišćenja samo onih modula, licenci i infrastrukture koji su vam za poslovanje trenutno potrebni. Kako se stvara potreba za dodatnim funkcionalnostima, tako rešenje može biti nadograđeno. Budući da je reč o svetskom rešenju u koje se konstantno ulaže, ne postoji mogućnost da vaše poslovanje „preraste” kapacitete izabranog ERP-a, dakle nećete morati u budućnosti ponovo da investirate u ERP rešenje. S tim u vezi, na našem tržištu postoji veliki broj isporučilaca ovog rešenja, pa ako niste zadovoljni uslugom, lako možete da nađete drugog provajdera za isto rešenje.

Pročitajte i:  PC Press video: ERP na zadovoljstvo korisnika – BIZIT panel

Coming u svojoj istoriji ima veliki broj implementacija ovog rešenja. U svakom novom projektu počinjemo od ideje o ekonomskoj opravdanosti za poslovanje naših korisnika i zato insistiramo na projektnoj dokumentaciji koja opravdava vaša uložena sredstva. Više o rešenju koje nudimo saznajte iz tabele koja sledi.

COMING – Computer Engineering, www.cloud.coming.rs

(Objavljeno u PC#243)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,