BIZIT plus

Calculus: Ove godine proslavljamo 20 godina rada!

Pre dvadeset godina, u aprilu, Calculus d.o.o. je debitovao kao konsultantska kompanija za ERP softver. Od tada smo vredno radili s velikim brojem kompanija, pomažući im da donesu bolje odluke i rade efikasnije implementirajući i koristeći naša Calculus5 i Calculus12 softverska rešenja.

PCPress.rs Image

Dvadeset godina je prošlo kao tren. Ako se osvrnemo i uporedimo gde smo bili kad smo počinjali a gde smo danas, zaista vidimo koliko smo daleko stigli. Neke od najvećih promena koje je naš ERP propratio jesu ekspanzija cloud-a, Web servisa, automatizacije, digitalne transformacije, velike brzine povezivanja i Big data.

I to je razlog da ponosno kažemo – Godišnjica nam je! Ove godine je važna godišnjica kompanije Calculus d.o.o., a planovi za proslavu su uveliko u toku.

Dve decenije ERP stručnosti

Proslavljamo 20 godina ERP stručnosti! Kada kažemo „stručnosti“, ne mislimo samo da smo dobri programeri. Mislimo na razumevanje kako rade preduzeća u različitim industrijama, kako mogu pravilno da iskoriste tehnologiju da bi ostvarila uspeh. To je ključna snaga koja Calculus d.o.o. tim svrstava među vodeće u ovom poslu.

Dvadeset je značajan broj za nas u Calculus-u, ne samo zbog godišnjice već i zato što predstavlja prosečne godine iskustva koje je svaki naš stručni konsultant stekao u raznolikim delatnostima, a da pritom ne mislimo samo na vreme provedeno u plasiranju našeg ERP-a: mislimo na stvarno stečeno praktično iskustvo radom na terenu.

Danas privrednici zahtevaju besprekornu integraciju Calculus12 ERP-a i drugih poslovnih aplikacija (npr. CRM, HR, e-trgovina). Calculus Web servis i API (aplikacijski programski interfejsi) igraju ključnu ulogu u povezivanju različitih sistema

„Počeli smo u iznajmljenom stanu i razvili se u jednog od vodećih regionalnih dobavljača ERP softvera – to je fantastično i nešto na šta smo veoma ponosni. Ove godine ćemo proslaviti 20 godina zajedno sa kupcima i zaposlenima. Bez njih, ERP Calculus12 ne bi stigao tamo gde je danas. Rastemo na regionalnom nivou i aktivno širimo naše odeljenje podrške korisnicima. ERP Calculus12 će ostati jezgro našeg razvoja, prodaje i podrške. Svesni povećanih zahteva današnjeg industrijskog miljea, konstantno težimo unapređenju efikasnosti našeg poslovanja kako bi naši korisnici bili konkurentni na tržištu a njihova operativa bila efikasnija. Zato nikada nećemo prestati da razvijamo ERP Calculus12“, rekao je Saša Eskić, vlasnik Calculus d.o.o.

Pročitajte i:  GoPro: Budite uvek korak ispred konkurencije

U proteklih 20 godina Calculus ERP je sazreo, proširio se, tako da podržava niz poslovnih funkcija, od pozadinskih procesa kao što su računovodstvo, nabavka i proizvodnja do funkcija front-office-a gde pre svega ističemo automatizaciju prodaje, konekciju s nizom Web servisa (Web servisi NBS, SEF, SUF), automatizaciju planiranja nabavke, prodaje i proizvodnje i naš Calculus Web servis za B2B, B2C i e-trgovinu.

Integracija i interoperabilnost

Danas privrednici zahtevaju besprekornu integraciju Calculus12 ERP-a i drugih poslovnih aplikacija (npr. CRM, HR, e-trgovina). Calculus Web servis i API (aplikacijski programski interfejsi) igraju ključnu ulogu u povezivanju različitih sistema. Posmatrajući trendove 2024. godine, budućnost Calculus12 ERP-a ima uzbudljive mogućnosti za preduzeća u različitim industrijama.

PCPress.rs Image
Direktorka Calculus d.o.o. Irena Žmukić Eskić

„Mnogo toga se promenilo u poslednjih dvadeset godina i dovelo do neverovatne automatizacije poslovanja“, rekla je direktorka Calculus d.o.o. Irena Žmukić Eskić, „ali naša misija ovde u Calculus-u je održala korak sa svim promenama kako bismo pomogli privrednicima da maksimiziraju povraćaj ulaganja, što postižu investiranjem u savremene tehnologije i digitalnu transformaciju. Danas je ERP Calculus12 zastupljen u četiri države regiona s više od 2.500 korisnika. Zahvaljujemo svim našim korisnicima i klijentima što su ovih 20 godina učinili tako uspešnim i svima na korist. Nastavljamo naše zajedničko putovanje, evo barem još narednih dvadeset godina.“

Pročitajte i:  GoPro: Pojednostavite upravljanje ljudskim resursima najefikasnijim rešenjima

I pored činjenice da je ERP Calculus12 glavni element digitalne transformacije kompanije, on je samo deo veće investicije u tehnologiju. Kompanije od nas zahtevaju integraciju našeg ERP-a s drugim novim tehnologijama kako bi poboljšale osnovne procese. Na primer, trgovci na malo koriste sisteme za upravljanje skladištem koji prikupljaju podatke s mobilnih skenera kako bi pratili kretanje robe unutar skladišta. Neke kompanije integrišu ERP Calculus12 sa e-trgovinom kako bi poboljšale tokove rada na mreži, automatski pokrećući ispunjenje porudžbine, ažurirajući nivoe zaliha i evidentirajući plaćanje.

Svedoci smo tektonskih poremećaja koje niko nije mogao predvideti: pandemiju, rat u Evropi, klimatske katastrofe, inflaciju i u mnogim zemljama politički haos. Živimo u permanentnoj krizi, u produženom periodu nestabilnosti i nesigurnosti.

Broj korisnika Calculus ERP-a u oblaku će verovatno ubrzano rasti jer kompanije shvataju da je u oblaku mnogo lakše steći agilnost koja im je potrebna da bi se takmičili na današnjem tržištu, dok će naši korisnici koji već koriste ERP Calculus12 u oblaku tražiti načine da dalje iskoriste moć oblaka

„Živimo u zaista nepredvidivim vremenima – što se preobrazilo u ‘novu normalnost’ za privrednike. Više nema povratka u normalu! Ovo što je sada normalno – sutra će ponovo izgledati drugačije. Zbog toga insistiram i verujem u blisku saradnju s našim klijentima kako bismo zajedničkim snagama uspešno kreirali rešenja za budućnost“, rekao je Zvonimir Kuntić, glavni projektant ERP-a Calculus12.

Gde smo sada? Sadašnjost ERP-a Calculus12

Sadašnje verzije Calculus12 ERP-a podržavaju rad na daljinu jer se organizacije sve više oslanjaju na distribuiranu radnu snagu u svetlu permakrize i pandemija. Automatizovali smo niz procesa kako bismo još više ubrzali i automatizovali radne procese, obezbedili veću vidljivost i bolje korisničko iskustvo kroz usavršavanje korisničkog interfejsa.

PCPress.rs Image

Obezbedili smo usklađenost Calculus12 ERP-a s neverovatno evoluirajućim poreskim i računovodstvenim propisima. Skalabilnost Calculus-a je već poslovična. Time smo omogućili preduzećima da se prilagode promenama u sopstvenoj veličini, organizacionoj strukturi i poslovnim potrebama. U ponudi su On-premise, Cloud i Hibridni ERP Calculus12.

Pročitajte i:  Pet razloga da vaša poslovna rešenja budu u oblaku

Šta je sledeće? Budućnost ERP-a Calculus12

Broj naših korisnika Calculus ERP-a u oblaku će verovatno ubrzano rasti jer kompanije shvataju da je u oblaku mnogo lakše steći agilnost koja im je potrebna da bi se takmičili na današnjem tržištu, dok će naši korisnici koji već koriste ERP Calculus12 u oblaku tražiti načine da dalje iskoriste moć oblaka. Očekujemo da će većina naših On-premise korisnika preći ili u oblak ili na hibridni ERP Calculus12 kako bi omogućili svojim zaposlenima rad na daljinu, više mobilnih Calculus funkcionalnosti, osigurali bezbednost udaljenog pristupa, podršku daljinske obuke, povećali automatizaciju radnih tokova kroz integraciju s različitim Web servisima. Očekujemo da će korisnici On-premise Calculus-a koji insistiraju na održavanju kontrole na licu mesta za osetljive podatke i aplikacije sve više prelaziti na hibridni Calculus12 koji upravo kombinuje prednosti lokalnog rada i rada zasnovanog na oblaku.

Slobodno se oslonite na Calculus12 ERP, ne samo radi smanjenja troškova automatizacijom svakodnevnih zadataka već i kako biste zaposlenima omogućili siguran pristup kritičnim informacijama s bilo kog mesta u cilju donošenja kvalitetnih odluka.

Korisna adresa: calculus.rs

Autor: Zoran R. Tasić

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *