BIZIT 2022

Deca po prvi put na Facebook platformi uz Messenger Kids

Facebook je kreirao verziju Messenger aplikacije  za decu, a koja bi trebalo da ovu platformu učini bezbednijom za korisnike koji joj pristupaju u ranim fazama psiho-socijalnog razvoja.

PCPress.rs Image

Messenger Kids, za sada dostupna samo na iOS platformi, dozvoljava deci da razgovaraju, šalju fotografije, video sadržaje i tekstualne poruke kontaktima koje su prethodno odobrili roditelji ili stariji članovi porodice. Na taj način deca mogu da se povežu sa prijateljima, ali uz zadovoljavajući nivo bezbednosti.PCPress.rs Image

Facebook zahteva da njegovi korisnici budu stariji od 13 godina kako bi mogli da otvore nalog na ovoj društvenoj mreži, a nova aplikacija je prvi deo platforme čija su ciljna grupa deca mlađa od prvobitno zahtevane starosne dobi. Nova aplikacija deci dozvoljava samo korišćenje servisa za poruke, ali ne i otvaranje naloga na društvenoj mreži. Kada je instaliraju na telefon svog deteta, roditelji mogu da je kontrolišu preko svog Facebook naloga, te odobravaju ili zabranjuju kontakte sa kojima će njihovo dete komunicirati.

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Old School Facebook favorizuje prijatelje i porodicu
eFakture

Tagovi: , ,