Top50 Glas publike

Devetogodišnji Rajan Kaji je najplaćenja YouTube zvezda u 2020. godini

Devetogodišnji dečak koji opisuje nove igračke na YouTube-u, zvanično je proglašen za najplaćenijeg YouTuber-a u protekloj godini. Kako prenosi Forbes, Rajan Kaji je od juna 2019, do juna 2020. godine zaradio 29.5 miliona dolara.

PCPress.rs Image

YouTube zvezda

Ovaj dečak ima 41.7 miliona pretplatnika na svojim YouTube kanalima. Pored raspakivanja i opisivanja novih igračaka, on snima i svoje DIY (Do-It-Yourself) eksperimente, kao i priče i iskustva iz svog života.

Ipak, nije sva zarada stigla od YouTube-a. Naime, ovaj dečak ima licencne ugovore za hiljade proizvoda koji se prodaju kroz Ryan’s World sistem, koji uključuju sve za decu, od igračaka, pa do elemenata za dečije sobe.

Iza Rajana, drugi na listi po zaradi je Mr. Beast (Džimi Donaldson) sa 24 miliona dolara. Treći je  Dude Perfect sa zarađenih 23 miliona dolara, četvrti Ret i Link sa 20 miliona dolara, dok je peti Markiplier sa zarađenih 19.5 miliona dolara.

Forbes ističe da su pomenute zarade YouTuber-a procenjene indirektno. Konsultovane su Captiv8, SocialBlade i Pollstar platforme, a intervjuisani su i poznati insajderi iz industrije. Zarade su prikazane bruto, bez odbijenih troškova za poreze, agente, menadžere…

Pročitajte i:  YouTube omogućava pinch-to-zoom opciju u novom ažuriranju

Izvor: Forbes

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,