Discover Luxoft Day okupio više od 800 IT stručnjaka povodom početka rada Luxofta u Srbiji

Veštačka inteligencija i machine learning dostignuća u automobilskoj industriji, inovativne tehnologije koje koriste najveće banke širom sveta, vrhunska digitalna rešenja iz sfere telekomunikacija, logistike, ritejla, zdravstva – sve su to bile teme o kojima se govorilo na događaju Discover Luxoft Day, a posetioci su imali priliku i da se zabave, druže i uživaju na najlepšoj beogradskoj lokaciji, ušču Save u Dunav.

PCPress.rs Image

Bio je to prvi veliki događaj koji je Luxoft organizovao u Srbiji, povodom otvaranja beogradske kancelarije i početka rada kompanije na novoj lokaciji. Discover Luxoft Day okupio je više od 800 stučanjaka iz IT zajednice na jednom mestu, sa ciljem upoznavanja sa potencijalnim kandidatima za 300 trenutno otvorenih pozicija.

Direktor Luxofta u Srbiji, Mihajlo Poštić, istakao je da je plan da se broj od sadašnjih 750 zaposlenih utrostruči sledeće godine u ovo vreme. Programeri i drugi IT stručnjaci iz Srbije nastaviće aktivno da rade na više od 35 različitih projekata za internacionalne klijenate iz oblasti automobilskog softvera, finansija, energetike, zdravstva, ritejla, medija i zabave.

Pročitajte i:  Apple prototip AI alata animira slike koristeći tekstualne opise 

Luxoft posluje u 25 zemalja sveta, i kreira najsavremenija digitalna rešenja i softvere za preko 450 klijenata globalno.

PCPress.rs Image

Monika Mardare, globalna HR direktorka, naglasila je da je Srbija novo ključno tržište za Luxoft koji broji više od 16.000 zaposlenih širom planete. Posebno kreirane pogodnosti za svakog zaposlenog, nove HR prakse, mogućnosti za učenje, napredovanje, mobilnost unutar kompanije, mogućnosti relokacije, rad od kuće su samo neke od opcija koji Luxoft nudi svojim zaposlenima.

Posetioci događaja Discover Luxoft Day su od Luxoft eksperata imali priliku da saznaju kako izgleda rad na projektima vezanim za budućnost automobila, autonomnu vožnju, razvoj naprednih sistema za pomoć vozaču (ADAS), 3D grafiku, multimediju. Inovativne tehnologije koje svetske banke koriste za digitalni onbording, risk menadžment, platforme za remote banking, centralizovane trading platfome su bile neke od tema iz oblasti Banking & Capital Markets. U sferi Cross-Industry Solutions stručnjaci iz Luxofta govorili su o vrhunskim digitalnim rešenjima iz oblasti telekomunikacija, zdravstva, logistike, ritejla.

PCPress.rs Image

Pored oficijelnog dela, zaposleni i gosti su imali prilike da uživaju u koncertu St Louis benda i učestvuju u različitim kvizovima i igrama, koje su mnogima donele i sjajne poklone. Posetioci su se oprobali i u crtanju grafita, te su zajedničkim snagama kreirali mural koji će krasiti zidove nove Luxoft kancelarije.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,