BIZIT plus

Disney+ će korisnicima nuditi četiri istovremena stream-a i 4K rezoluciju

Disney+, streaming servis koji će početi sa radom 12. novembra, objavio je više detalja o tome šta će sa tehničke strane ponuditi svojim pretplatnicima. Za osnovnu pretplatu, koja će iznositi 6.99 dolara mesečno, korisnici će imati mogućnost stream-ovanja na četiri različita uređaja istovremeno, a u pretplatu će biti uključena i 4K rezolucija. Pretplatnici će imati mogućnost da kreiraju do sedam različitih profila na jednom nalogu.

PCPress.rs Image

Ovakva cenovna politika, zajedno sa velikim brojem najavljenih interesantnih serija i filmova, učiniće Disney+ izuzetno kompetitivnim u odnosu na Netflix. Trenutno, Netflix pretplata u SAD-u košta 9 dolara mesečno (za standardnu definiciju snimka) i sa samo jednim stream-om. Cena HD stream-inga je 13 dolara mesečno, a uz to se dobija još jedan simultani stream, dok je za 4K streaming neophodno izdvojiti 16 dolara mesečno.

Kako su cene Netflix-a nedavno podignute, a najavljeni su i veoma ozbiljni konkurentski servisi, prvi put još od 2011. godine došlo je do pada broja pretplatnika u SAD-u. Naravno, na strani Netflix-a u odnosu na Disney+ je još uvek baza dostupnih filmova i serija. Iako Disney aktivno radi na priličnom broju originalnih serija koje će ponuditi na svojoj platformi, biće potrebno neko vreme da ponuda bude sveža – u prvo vreme će najveći broj ponuđenih sadržaja biti iz postojeće Disney ponude.

Pročitajte i:  Disney+ staje na put deljenim nalozima

Izvor: The Verge

Facebook komentari: