Prvi pogled na novi Apple Watch Series 5

Zanima li vas kako će izgledati novi Apple pametni sat? Nosiva elektronika čini najbrže rastuće odeljenje ove kompanije, pošto su njihovi prihodi porasli za 48.3% u odnosu na prethodnu godinu i dostigli iznos od 5.53 milijarde dolara. Glavni proizvod koji tome doprinosi je Apple Watch pametni sat koji se uspostavio kao dominantan u svojoj sferi.

PCPress.rs Image

Pouzdani analitičar Ming-Chi Kuo je već govorio da očekuje da Apple Watch Series 5 bude predstavljen na istom događaju 10. septembra, na kome će biti predstavljeni i iPhone telefoni za 2019. godinu. Tvrdi da će izgled ostati nepromenjen, sa AMOLED ekranom od ivice do ivice koji će proizvoditi Japan Display. Ipak, postojaće i posebna verzija sa titanijumskim kućištem i posebna verzija sa keramičkim kućištem. Keramička kućišta su korišćena na Series 2 i Series 3 modelima, ali su izostala kod aktuelnog Series 4. Pametni sat će biti dostupan u dimenzijama od 40-mm i 44-mm.

Prvi pogled na Apple Watch Series 5 stiže posredstvom privatnog Instagram naloga. Sa fotografije se vidi da pametni sat pokreće WatchOS 6 operativni sistem. Istovremeno, ova iteracija će doneti i jednu od najznačajnijih promena. Naime, WatchOS 6 će stići sa sopstvenim App Store-om namenjenim isključivo Apple Watch uređaju. Očekuje se da bi novi Apple Watch mogao da podržava navigaciju gestovima, ukoliko Apple bude ostao dosledan svojim patentima. To bi uključivalo skrolovanje kroz poruku uvijanjem zgloba, odgovaranjem na poziv stiskanjem pesnice i tako dalje.

Pročitajte i:  Apple vraća radnike u kancelarije tek početkom 2022. godine

PCPress.rs Image

Očekuje se da se u App Store-u za WatchOS 6 nađu aplikacije poput kalkulatora, audioknjiga, glasovnih poruka i podsetnika i tako dalje, te da bi to moglo da stiže direktno preko ove naprave. Korisnici će moći da vide svoje fitnes podatke kroz duži period korišćenjem nove “Trends” opcije. Očekuje se i unapređeno trajanje baterije.

Izvor: Phonearena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,