Doneta presuda: Musk nije kriv!

U petak je sud doneo presudu da Musk nije prevario investitore Tesle svojim twittovima iz 2018. godine.

PCPress.rs Image

Devetočlana porota je donela presudu nakon manje od dva sata nakon tronedeljnog suđenja. Musk je proveo osam sati na klupi za svedoke i branio je svoje motive za twittove iz agusta 2018. godine. Nakon što je izrečena presuda Musk je prokomentarisao:

“Hvala Bogu, preovladala je mudrost naroda!”

Teslini investitori su grupnom tužbom tužili Maska da je putem Twittera slao “lažne nade” i poruke o stanju kompanije. Ovim ponašanjem  je navodio investitore na pogrešne odluke.

Twittovi Muska očito su u centru pažnje mnogih. Međutim, da li je Musk kriv što ljudi donose odluke na osnovu njegovih twittova? Sud je rekao da ne. Da li zaista odluke treba donositi na osnovu twittova? Teško je poverovati da su se investitori Tesla kompanije vodili samo ovakvim saopštenjima. Veća je verovatnoća da su se koristili atmosferom koju je Musk kreirao svojim twittovima.

Ovo suđenje pokazuje u kojoj meri su društvene mreže uticajne u svim sferama. Brze poruke postale su daleko značajnije od svih drugih medijskih formi, što se pokazalo i na primeru Donalda Trampa. To pokazuje da tražimo instant rešenja a to nam svakako AI u sledećem koraku može ponuditi.

Pročitajte i:  Musk: Robotaxi stiže 8. avgusta

Izvor: apnews.com

Facebook komentari: