BIZIT plus

IT profesionalci troše više od 4.000 časova godišnje na usklađivanje softvera i sistema

Istraživanje koje je sprovela kompanija Drata Inc., čija platforma Drata motri i prikuplja informacije o bezbednosti kompanija, objavila je da IT profesionalci koje se bave bezbednošću, na godišnjem nivou troše više od 4.300 časova na usklađivanje softvera, sistema, sa bezbednosnim zahtevima, pravilima i standardima. 

PCPress.rs Image

Istraživanje je sprovedeno na uzorku od 300 IT i bezbednosnih profesionalaca iz američkih kompanija. Ono je pokazalo da je 87 procenata učesnika istraživanja moralo da se suoči sa konsekvencama zbog toga što nisu kontinualno usklađivali softver i svoje sisteme sa preporučenim merama. Te konsekvence su podrazumevale usporavanje ciklusa prodaje, upade u sisteme, gubitak poslovnih konekcija, snižavanje poslovne reputacije kompanije…

Jedan od glavnih razloga za to je što usklađivanje zahteva mnogo resursa, a već nekoliko godina nema dovoljno stručnjaka u toj oblasti. U stvari, verovatno ih ima, ali je većina ispitanika navela da zbog ograničenja budžeta nisu u mogućnosti da dobiju nove kolege. Takođe, automatizacija procesa bi značajno pomogla u tom procesu, ali i ona zahteva značajna ulaganja.

Istraživanje je pokazalo da većina profesionalaca razume važnost i vrednost stalnog usklađivanja softvera i sistema. Ali bez dovoljno budžeta i automatizacije tog posla, oni nisu u stanju da isprate sve što je potrebno za obavljanje tog zadatka.

Pročitajte i:  Infolab LIS

Izvor: Betanews

Facebook komentari: