ePlaneta

Država Njujork zabranila rudarenja bitkoina

Poslanici u parlamentu američke države Njujork izglasali su zabranu novih operacija rudarenja bitkoina, javlja CNBC iz Albanija, glavnog grada te države. Ovaj akt je upućen guvernerki Kathy Hochul, koja može da ga potpiše kako bi imao snagu zakona ili može da stavi veto.

PCPress.rs Image
Ukoliko potpiše taj dokument, Njujork bi postao prva država u SAD koja zabranjuje infrastrukturu blokčejn tehnologije, kaže Perianne Boring, osnivačica i predsednica Komore za digitalnu trgovinu.

Insajderi iz ove industrije takodje kažu za CNBC da bi ovo moglo da ima domino efekat širom SAD, koje su trenutno na čelu globalne industrije rudarenja bitkoina s udelom od 38 posto globalih učesnika u kripto rudarenju. Njujorški zakon, koji je prethodno prošao debatu u Skupštini te države krajem aprila pre nego što je ulućen Senatu, poziva na dvogodišnji moratorijum odredjenih operacija rudarenja kriptovaluta koje za proveru rudarenja (proof-of-work) koriste metode autentikacije za validaciju blokčejn transakcija. “Proof-of-work” rudarenje, koje zahteva sofisticiranu opremu i puno električne energije, koristi se za stvaranje bitkoina.

Pročitajte i:  IRS i novi propisi za porez na kriptovalute 

Etereum će preći na manje energetski intenzivan proces, ali će ovu metodu autentikacije koristiti još najmanje nekoliko meseci, navodi američki mediji.

Izvor: CNBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

1 thoughts on “Država Njujork zabranila rudarenja bitkoina

  • 07. 06. 2022. at 09:35
    Permalink

    Najvise me zanima, ZASTO? Konkretno koja je tu briga? Da ce oni bez ove valute a sa gomilom para postati bezvredni?

Comments are closed.