BIZIT 2022

Eagle za bezbedniji kućni bioskop

Nosivi uređaji koji se koriste u okviru kućnih bioskopa prevalili su dug put, ali još uvek pokrivaju skoro čitavo lice korisnika, ta ga na taj način potpuno odvajaju od spoljašnjeg sveta. U nekim situacijama to može da bude i opasno, pa će ovi uređaji u budućnosti dodatno evoluirati, te tako korisnicima omogućiti i svest o tome šta se dešava u realnom svetu.

PCPress.rs Image

Naime, Kopin i Pico Interactive su objavili prototip nosivog uređaja u okviru sistema kućnog bioskopaEagle –koji obećava ekvivalent 80-inčnom ekranu, te ostajanje u kontaktu sa spoljašnjim svetom. Tako će korisnici moći da primete osobu koja im se približava, a pre nego što ova progovori ili ih potapše po ramenu.

Ključ ove tehnologije je u displejevima, te se Eagle zasniva na par novih 0.49-inčnih OLED ekrana, koji imaju kvalitet od 720p, ali emituju 1.000 NIT-ova (NIT je mera po kojoj se određuje koliko svetla emituje neki ekran), za razliku od običnih ekrana koji emituju 100 do 200 NIT-ova, a tokom tog procesa troše malo energije. Budući da se radi o mikro-displejevima, korisnik donekle ima uvid i u ono što se dešava oko njega, te slušalice ne pokrivaju potpuno zvuke iz okruženja, pa uređaj možda neće biti pogodan za one koji preko njega budu želeli da slušaju muziku.

PCPress.rs Image

Još uvek nije sigurno kada će se i da li će se ovaj uređaj pojaviti, a kompanija Pico, navodno, planira da ga prvo lansira na kinesko tržište, te se na njega još uvek gleda samo kao na još jedan korak u evoluciji, te naznaku o tome u kom smeru bi ova tehnologija mogla da se kreće u budućnosti.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,