ERP 2024

Eco Bubble javlja…

Samsung-ova serija mašina za pranje veša poznata je već nekoliko godina, ali se svake godine uvode inovacije. Naravno, za veš-mašinu je najvažnije kako pere, pa treba pomenuti digitalni inverterski motor koji se sam prilagođava količini veša koju perete, sam obavlja balansiranje i tako smanjuje buku i opterećenje bubnja. Možete da zaboravite i na zamenu starter-kondenzatora i četkica koji se najčešće menjaju, jer kod ove tehnologije jednostavno ne postoje, pa Samsung daje 10 godina garancije na ovaj motor.

(DA) Samsung Eco Bubble(WF80F5E) 8Uštedi doprinosi i Eco Bubble tehnologija, po kojoj su ove veš-mašine i dobile ime. Prema količini veša, dozira se i količina upotrebljene vode, a Eco Bubble tehnologija pre pranja povlači deterdžent, meša ga s vodom ali i s vazduhom, pa već spremne mehuriće ubacuje u bubanj za pranje. Rezultat je da ne postoje mrlje od slučajno nagomilanog deterdženta, ali i povećana efikasnost jer već spremna pena pere bolje i na nižim temperaturama, pa čak i u hladnoj vodi.

Ono što je nas zaintrigiralo je ovogodišnja novost u Eco Bubble programu koju Samsung ne ističe previše – valjda da ne bi uznemirio korisnike koji pomalo zaziru od novih tehnologija. Novi modeli opremljeni su Smart Control mehanizmom koji će i gikove naterati da uživaju u pranju veša. Najpre, Eco Bubble se preko ugrađene WiFi tehnologije povezuje na kućnu mrežu, a preko nje i na internet. Mobilnom aplikacijom možete podesiti sve parametre, startovati mašinu kada želite i pratiti tok pranja.

Pročitajte i:  Umorni ste od virenja drugih u vaše lične podatke? Evo kako da to sprečite

Ako slučajno nešto ne ide kako treba, tu je Smart Display tehnologija – na ekranu mašine prikazuju se (nama nerazumljivi) simboli, ali ako kameru mobilnog telefona uperite ka displeju mašine i upotrebite aplikaciju Smart Control, saznaćete šta je tačno u pitanju, bilo da je slab dotok vode, nizak napon ili preporuka da se neki deo servisira. U prvo vreme smo se pitali zašto mašina jednostavno putem WiFi-ja ne javi mobilnom telefonu šta nije u redu, ali “direktno gledanje” ima svojih prednosti, pogotovo ako korisnik još nije vičan povezivanju veš-mašine u mrežu.

Naravno, ne morate odmah da trčite i menjate običnu veš-mašinu za ovu “smartšinu”, ali razmislite prilikom sledeće kupovine – na stranu ugrađena pamet, ali što dobro pereee…

Foto: Samsung i PC Press

Samsung-Smart-control

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,