Edukativna letnja akcija koju organizuje RNIDS

Registar nacionalnog Internet domena Srbije (RNIDS) sprovodi akciju u kojoj želi da edukuje o mogućnostima i specifičnostima .RS domena u Srbiji. Za one kojima su internet pojmovi manje bliski, najpre objašnjenje šta je internet hosting. Ako je tvoj internet sajt virtuelna zgrada na Internetu, onda je hosting virtuelna parcela na kojoj je sajt sagrađen. Po toj analogiji sa stvarnim svetom, internet domen je virtuelna adresa koja govori u kojoj ulici i na kom kućnom broju se nalazi sajt.

PCPress.rs Image

Internet hosting je servis koji, između ostalog, obuhvata web hosting i e-mail hosting, a zbog  opisane povezanosti adrese sajta i adrese e-pošte, uobičajena ponuda usluga internet hosting provajdera uključuje rešenja za obe potrebe.

Internet domen i internet sajt su međusobno povezani upravo kroz web hosting, kao servis koji omogućava smeštanje, opsluživanje i održavanje fajlova i baza podataka internet sajtova, kao i obezbeđivanje njihove veze sa Internetom. Dok se na web serverima nalaze sajtovi, preko mail servera se prima i šalje elektronska pošta.

Na adresi www.domen.rs/edukativni-materijali/ čekaju vas paketi korisno edukativnog sadržaja za sve članove srpske internet zajednice, u kojima se možete detaljno informisati. Edukativna letnja akcija traje do 1.oktobra 2017, i za sada je objavljeno tri paketa.

Pročitajte i:  UA Day 2024 održan u Beogradu: Put ka digitalno inkluzivnom internetu

U prvom paketu možete pročitati kako u četiri koraka do dobrog Internet sajta, drugi paket se bavi prednostima .RS domena i tema trećeg paketa je izbor pravog internet hostinga, u planu je da izađe još tri, čime će se kompletirati akcija.

Izvor: RNIDS

Facebook komentari: