BIZIT plus

Ekološki solarni roštilj

grill02 Leto je doba kada Srbi masovno pohrle u šume, bašte ili vikendice da prave roštilj. Ako ništa drugo, bar sednu na terasu i prave “običan” roštilj na struju. Tom prilikom obavezno popiju bar dve gajbe piva i neretko za sobom ostave gomilu đubreta ali i ugarke koji kasnije mogu izazvati požar. Rešenje za ovaj letnji problem je možda u uptrebi Solarnog roštilja – SunGrill-a.

SunGrill™ je ekološki uređaj za pripremu hrane. SunGrill™ radi samo na sunčevu energiju i ne zahteva nikakvu dodatnu instalaciju ili gorivo. To ga čini idealnim za upotrebu na bilo kom otvorenom prostoru – u baštama i dvorištima, na plažama, balkonima ili mestima za piknik.
Ogledala su izrađena od poslednje generacije visoko reflektivnog i nano tehnologijom zaštićenog aluminijuma. Posuda za griliranje / pečenje / dinstanje je od visokokvalitetnog INOX čelika, pogodnog i odobrenog za pripremu hrane. Baza i ramovi su izrađeni od laganog, ali veoma stabilnog plastificiranog aluminijuma.
SunGrill™ stiže raskljopljen i upakovan u kartonskoj kutiji zaštićen stiroporom i plastičnim folijama. Uz SunGrill™ dobija se i detaljno uputstvo za sklapanje, upotrebu i nekoliko zanimljivih recepata.
Sastav: Aluminijumsko ogledao, noseća aluminijumska konstrukcija, posuda za  spremanje hrane od INOXa 18/10.
Dimenzije: Ogledalo 100 cm x 200 cm, visina 92 cm, težina 12 kg.
Način upotrebe: proizvod koristi sunce kao jedini izvor energije za pripremanje hrane (kuvanje, pečenje).
Održavanje: Proizvod se održava jednostavnim pranjem vodom, kuhinjskim deterdžentom i sunđerom.
Upozorenje: Meso pripremljeno na ovom roštilju nema miris dima kao na standardnom roštilju.
Mere predostrožnosti:

  • Nikada nemojte staviti ruku ispod grill posude kada je ona u žiži. Temperatura dna posude u žiži može dostići 275°C, što može da izazove teške opekotine.
  • Nikada nemojte da gledate direktno u odraz sunca u ogledalu. Nije loše nositi kačket sa obodom i tamne naočare za sunce.
  • Pre nego što skinete posudu, sačekajte da se ona ohladi (izbacite je iz žiže jednostavnim pomeranjem ogledala).
  • Sama ogledala nikada nisu vrela ali su osetljiva na udarce.
Pročitajte i:  Može li "hvatanje ugljenika" da sačuva Zemlju

Uticaj na životnu sredinu: Proizvod je potpuno ekološki i može se koristiti u prirodi na mestima gde je zabranjeno korišćenje otvorenog plamena. Proizvod ne emituje CO2.
Rok trajanja: Pravilnom upotrebom i održavanjem, “SunGrill” može trajati doživotno.

Cena: 259€ (sa PDV-om)

Izvor: BudiEkoFin

Facebook komentari: