N Central domination

Eksperimentalna Firefox funkcija kao zaštita od spam mejlova

Spam je danas sasvim obična stvar, pa do korisnika stiže brzo i lako, direktno u inbox. Za takvu situaciju odgovorni su oni čije su mejl liste procurele, i došle u pogrešne ruke, pa su mnoge adrese dospele na veliki broj spam spiskova. Mozilla bi to uskoro mogla da promeni, a sa novom funkcijom čiji je cilj da utiša buku koju prave nepoželjni mejlovi.

PCPress.rs Image

U pitanju je eksperimentalna funkcija za Firefox, pod imenom Private Relay. U pitanju je opcija koja, kada neki online formular od ispitanika traži podatke, generiše anonimnu mejl adresu, a poruke koje se pošalju na tu lokaciju preusmeravaju se na „pravi“ mejl korisnika. U slučaju da nasumično generisana, te anonimna, mejla adresa počne da prima veliki broj spam poruka korisnik može da je jednostavno ugasi, i tako preseče vezu sa mejl adresom koju inače koristi.

Firefox browser

Na ovaj način se štite mejl adrese koje korisnici imaju godinama, i koje su deo sigurnosnih provera na drugim servisima koje koriste. Opcija je još uvek u eksperimentalnoj fazi razvoja, pa ostaje da se vidi da li će i kada zaživeti.

Pročitajte i:  Google lansira verziju veb-sajta svoje obrazovne aplikacije Read Along za decu

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,