Elon Musk ipak želi da kupi Twitter

Musk-ov predlog stiže deset dana pre zakazanog suđenja 17.oktobara.

PCPress.rs Image

Dogovor ostvaren pre zakazanog suđenja?

Prema izveštajima Bloomberg-a, Elon Musk ipak želi da kupi Twitter. Musk želi da nastavi sa ugovorom koji je prvobitno sklopio sa kompanijom.

Vesti o predlogu stiže samo deset dana pre zakazanog suđenja u Delaveru. Musk je prvo naveo zabrinutost zbog broja botova na Twitter-u. Zatim je svojoj tužbi dodao i navode bivšeg šefa obezbeđenja kompanije koji je postao uzbunjivač.

Ako bi se dve strane složile da nastave sa uslovima prvobitnog sporazuma, to bi okončalo višemesečnu pravnu bitku. Prošle nedelje, stotine Musk-ovih privatnih poruka objavljeno je u pravnim podnescima. Tekstovi su detaljno opisivali kako su Musk-ovi pregovori sa Twitter-om propali u proleće.

Međutim, nedugo nakon što je pristao da kupi kompaniju, Musk je počeo da dovodi u pitanje broj botova i spam naloga na platformi. Musk je tvrdio da je Twitter u velikoj meri potcenio broj botova i optužio kompaniju za prevaru.

Twitter-ovi advokati su tvrdili da su njegove procene bile netačne i da su njegove tvrdnje o botovima bile samo „izgovor“. Takođe, kompanija je navela tekstualne poruke u kojima je Musk, razgovarajući sa svojim bankarom, rekao da je zabrinut zbog Putinovih poteza u Ukrajini i potencijalnog „trećeg svetskog rata“.

Pročitajte i:  Starship u orbiti, sledi povratak

Musk-ovo pismo Twitter-ovim advokatima objavljeno je u dokumentaciji SEC-a. Musk-ovi advokati kažu da će nastaviti sa prvobitnim uslovima sporazuma ako sud u Delaveru “odloži suđenje i sve druge postupke u vezi sa tužbom“.

Twitter navodi da je primio Musk-ov predlog. Namera kompanije je da zaključi dogovorenu kupovinu po ceni od 54,20 dolara po akciji.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,