Twitter protiv Muska u oktobru

Sud bi mogao da donese presudu za samo nekoliko dana.

PCPress.rs Image

Budućnost Twittera

Twitter sada ima tačan datum početka suđenja protiv Elon-a Musk-a zbog njegovog pokušaja da povuče ponudu za kupovinu vrednu 44 milijarde dolara. Prema izveštajima sajta The Verge sudija u Delaveru, Kathaleen McCormick zakazala je suđenje za 17. oktobar. Suđenje bi trebalo da traje dogovorenih pet dana i da bude završeno 21. oktobra.

Ovakav dogovor predstavlja blagi kompromis. Twitter je tražio četvorodnevno suđenje u septembru. Akcionari kompanije trebalo bi da glasaju o predviđenoj kupovini 13. septembra. Musk-ovi advokati želeli su da odlože suđenje za februar 2023. godine, tvrdeći da im je potrebno više vremena da prikupe i protumače podatke o količini lažnih naloga i botova na Twitter-u.

Ovaj potez na kraju više odgovara Twitter-u. Na odluku treba sačekati nekoliko meseci. Ako Musk-ov tim ne završi sa proverom podataka do oktobra, kompanija bi mogla da ojača svoje argumente. Tako bi kompanija dokazala da je Musk požurio sa svojom ponudom i da nema dovoljno informacija da iznese optužbe.

Pročitajte i:  Musk izgubio parnicu protiv izraelske kompanije za prikupljanje podataka

Zauzvrat, Twitter može da iznudi završetak posla ili da zahteva kompenzaciju za prekid sporazuma.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,