BIZIT plus

Elon Musk kaže da bi Teslin lažni robot mogao biti spreman do 30. septembra

U tvitu koji definitivno nema za cilj da odvrati pažnju od vesti da planira da otpusti oko 10 odsto svoje radne snage, izvršni direktor Tesle Elon Musk rekao je da pomera događaj kompanije „ AI Day “ sa avgusta na septembar u očekivanju da će u stanju da pokaže „radni“ Optimus prototip.

PCPress.rs Image

Sećate se da je Optimus ime dato humanoidnom robotu za koji je Musk rekao da će preuzeti ponavljajuće, dosadne zadatke koje ljudi mrze da rade. Robot je otkriven tokom Teslinog poslednjeg dana veštačke inteligencije u avgustu 2021. i kao i kod svih stvari Muska. Nakon što je obećao da će otkriti radni prototip negde 2022. godine, veče je završila osoba u kostimu robota od spandeksa koja je izašla na scenu i igrala izuzetno nespretan ples.

Teslina istorija je prepuna fantastičnih ideja koje nikada nisu uspele, poput solarne – Mreža superpunjača, zamena baterija, robotski punjači u stilu zmije, putovanje raketama od grada do grada ili samovozeći automobil koji možete da pozovete iz cele zemlje.

Pročitajte i:  Mravi kao inspiracija: Kad roboti rade u kolektivu

Musk je veoma dobar u generisanju naslova, posebno kada postoje loše vesti od kojih treba da skrene pažnju. Njegov potez da kupi Twitter polako se raspliće, a federalni regulatori ispituju da li je prekršio pravila kada je prvobitno kupio 9 odsto udela u kompaniji. I da ne zaboravimo, Tesla je još uvek pod istragom zbog tendencije njegovih vozila da se sudare sa parkiranim hitnim vozilima dok koriste isti softver veštačke inteligencije koji će navodno pokretati ovog robota.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,