BIZIT plus

Elon Musk navodno želi da monetizuje tvitove

Prema izveštajima Reuters-a, Musk navodno planira da zameni generalnog direktora Twitter-a.

PCPress.rs Image

Poboljšanje Twitter-a?

Musk razmišlja o monetizaciji tvitova „koji sadrže važne informacije ili postaju viralni“ kao i da naplaćuje veb stranicama naknadu za citiranje ili korišćenje tvitova sa verifikovanih naloga. Takođe, on gleda na to da politika umerenosti bude „što je moguće slobodnija“.

Kada planirano preuzimanje Twittera od strane Elon-a Musk-a bude završeno, on bi mogao da unese neke promene u način korišćenja tvitova na veb stranicama i uslugama trećih strana.

Prema izveštaju Reuters-a, Musk je izneo ideju o naplati korisnicima da koriste ili citiraju tvitove sa verifikovanih naloga. Ipak to nikoga ne bi sprečilo da jednostavno napravi snimak ekrana za određeni tvit i tako ga iskoristi.

Čak i pre nego što je Twitter-ov odbor prihvatio Musk-ovu ponudu, bilo je znakova i promena na Twitter-u. Kompanija je izmenila neki JavaScript, što je dovelo do nestanka tvitova na sajtovima na kojima su bili iskorišćeni. Menadžer proizvoda na Twitter-u rekao je da je promena napravljena radi „boljeg poštovanja kada ljudi odluče da izbrišu svoje tvitove“. Međutim, nakon burnih reakcija, Twitter je odustao od te ideje.

Pročitajte i:  Threads API dolazi u junu 

Musk je navodno izneo ideju o naplati za korišćenje tvitova, dok je obezbeđivao finansiranje otkupa od 44 milijarde dolara.

Musk se obavezao da će uložiti 33,5 milijardi dolara, što će uključivati 21 milijardu dolara kapitala i 12,5 milijardi dolara maržnih zajmova nekih od njegovih deonica Tesle. za finansiranje transakcije. Prošle nedelje prodao je akcije u vrednosti od 8,5 milijardi dolara.

Takođe, Musk je pomenuo i druge načine poboljšanja rezultata Twitter-a, ali se još uvek nije čvrsto obavezao na njih. Predložio je izmene usluge Twitter Blue kako bi bila usluga bila privlačnija potencijalnim pretplatnicima.

Ukidanje plate za direktore

U razgovorima sa bankama, Musk je navodno ukazao na mogućnost otpuštanja radnika, ali se ne očekuje da će doneti čvrste odluke po tom pitanju sve dok zvanično ne preuzme kompaniju u privatno vlasništvo. Takođe, Musk je javno razmišljao o ukidanju plata za direktore odbora, što bi kompaniji uštedilo oko 3 miliona dolara godišnje.

Novi vlasnik Twitter-a, ima planove da zameni izvršnog direktora Parag-a Agrawal-a, koji je preuzeo poziciju od Jack-a Dorsey-a u novembru. Očekuje se da će Agrawal ostati na čelu sve dok Musk ne završi potrebnu dokumentaciju.

Pročitajte i:  Musk: Robotaxi stiže 8. avgusta

Prema izveštaju Reuters-a, Musk je predsedniku Twitter-a, Bret-u Taylor-u rekao da nije uveren u menadžment kompanije. Međutim, nije poznato više detalja o tome šta će Musk-ovo preuzimanje značiti za kompaniju i tako će ostati bar još neko vreme.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: