Elon Musk žrtva lažnih vesti

Tokom prošle nedelje puno se govorilo i pisalo o tome da je Elon Musk obrisao zvanične Space X i Tesla Facebook stranice, te požurio da objasni da je to nije učinio iz političkih razloga već zato što ga „Facebook nervira.“ Tako se nedavno na portalu Alternative Science pojavila i priča  po kojoj sukob ide još dalje, jer Musk želi da kupi Facebook, a kako bi potom obrisao platformu, ali se, kako piše Hoax Alert, radi o lažnoj vesti, koju neki nazivaju i satirom.

PCPress.rs Image

Tako Alternative Science piše da je Musk 30. marta otišao još korak dalje u svom sukobu sa Facebook-om, te objavio da se obratio kompaniji i ponudio da otkupi svaku akciju, što bi ga učinilo jedinim vlasnikom ove društvene platforme. Svoj plan je, prema tom članku, izneo na nedavno održanom skupu investitora za SpaceX i Tesla-u, te tom prilikom rekao da želi da kupi Facebook i čovečanstvu na taj način učini veliku uslugu.

„Imam nešto novca za bacanje,“ rekao je Musk u izmišljenom članku, „pa ako se Zuck javi, dobiće fer ponudu.“ Potom je u PowerPoint prezentaciji prisutnima izneo plan koji se do detalja bavi njegovom Facebook strategijom. Tokom izlaganja istakao je da mu je jasno da mnogi ovu platformu koriste za uhođenje bivših partnera, ali da on ima bolje rešenje, kako za ljudsku vrstu, tako i za čitavu planetu.

Pročitajte i:  Tesla i otključavanje veće autonomije  

Potom je prikazao animirani video, koji ilustruje pomenuti plan, te prikazuje Space X Falcon raketu koja poleće u kosmos, da bi posle nekog vremena sletela i nežno pritisnula veliki crveni taster na kojem piše „DELETE“. I običan smrtnik verovatno nikada ne bi posumnjao da se radi o lažnoj vesti, da se članak ne završava opisivanjem situacije u Sali, a nakon Musk-ove prezentacije, u kojoj svi prisutni ustanu i počnu da skandiraju “Fuck Zuck! Fuck Zuck! Fuck Zuck!”

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,