Skoro 700 miliona korisnika ima Windows 10

Šef Microsoft-ovog Windows sektora, Terry Myerson, koji napušta tu poziciju iskoristio je ovu priliku kako bi se obratio javnosti putem oproštajnog pisma na Linkedln-u. U njemu navodi kako operativni sistem Windows 10 trenutno ima gotovo 700 miliona korisnika, dok je komercijalna upotreba tog operativnog sistema poboljšana za 84 odsto na godišnjem nivou.

PCPress.rs Image

Kompanija je ranije istakla da će godišnje donositi dve velike nadogradnje za Windows 10. Sledeća ovakva nadogradnja se očekuje u prvoj polovini aprila i biće Redstone 4, dok je druga Redstone 5 i trenutno je u razvoju, a planirano je da stigne tokom ove jeseni. Microsoft-ov Windows Insider program sada ima 15 miliona korisnika.

Ipak valja podsetiti da uprkos navedenim brojkama, Windows 10 i dalje nije vodeći Microsoft-ov operativni sistem. Pre otprilike dva meseca Windows 10 je uspeo da prestigne Windows 7 i postane najpopularniji operativni sistem kompanije. Međutim, prema poslednjim podacima NetMarketShare-a na prvom mestu po zastupljenosti se opet nalazi Windows 7 (za koji Microsoft pruža službenu podršku do 2020. godine) koji drži 41,61 odsto udela na tržištu, dok je Windows 10 na drugom mestu sa udelom od 34,06 odsto, a za njim sledi Windows 8.1 na trećem mestu sa 5,66 odsto.

Pročitajte i:  Google, Intel i Arm računaju na dominaciju Nvidia AI čipova 

Izvor: Softpedia

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , ,