BIZIT 2022

Embasi Grupa najavljuje početak izgradnje IT i biznis parka u Srbiji

PCPress.rs ImageEmbasi Grupa (Embassy Group) najavila je početak izgradnje IT i biznis parka u Srbiji – prvo ulaganje Embasija u Evropi.  Embasy TechZones IT i Biznis Park smešten je u Opštini Inđija, u blizini Beograda – jednoj od vodećih lokacija za investicije u Srbiji.

Projekat će se sastojati iz više faza, a izgradnja će se odvijati u skladu sa jednim od najsavremenijih svetskih standarda u ovoj oblasti – LEED® Green Building Gold Certification. Planirano je da prva faza bude završena u drugom kvartalu 2013. godine. Projekat uključuje izgradnju kancelarijskog prostora klase „A“ od ukupno 25 hiljada kvadratnih metara, smeštenih u četiri poslovne zgrade.  Predviđeno je da bi ovaj park, u narednih pet godina, mogao da se proširi i do 250 hiljada kvadratnih metara poslovnog prostora.

Prilikom svečanog početka izgradnje, Džitu Virvani (Jitu Virwani), predsednik i generalni direktor Embasi Grupe izjavio je: “Sa izuzetnim zadovoljstvom možemo da najavimo početak izgradnje Embassy TechZones IT i biznis parka u Inđiji. Ovo je korak napred u našoj snažnoj posvećenosti širenju , kao i prema našim globalnim klijentima. Na osnovu našeg bogatog iskustva u Indiji, ubeđeni smo da će ovaj biznis park, prvi te vrste u Srbiji, obezbediti takvu sredinu u kojoj će velike međunarodne kompanije moći da pozicioniraju svoje centre znanja, na obostranu korist industrije, kao i lokalnih stručnjaka.”

Pročitajte i:  Twitter je zabranio preko 46.000 naloga u Indiji

IT i biznis park u Inđiji zamišljen je kao inicijativa za podršku u poslovanju i transfer tehnologija, koja treba da ohrabri i podrži pokretanje i razvoj poslovnih projekata sa visokom stopom rasta, koji bi bili zasnovani na znanju i inovacijama.

Park je projektovan planski, sa poštovanjem strogih standarda koji se odnose na izgradnju zgrada, upotrebu odgovarajućih materijala, kao i zahteva karakterističnih za tzv. “zelene zgrade”  što omogućava više prostora i zdraviju sredinu za zaposlene.  Najsavremenija ICT infrastruktura  sa rešenjima za procesiranje i arhiviranje podataka kao i „cloud“ servisi omogućiće našim klijentima kontinuitet poslovanja u svim uslovima.

Ostale pogodnosti uključuju mogućnost zajedničkog transporta kao i odličanan pristup do magistralnog i autoputa. S obzirom na to da je lokacija izmeštena iz centra grada, smanjuju se troškovi izgradnje i pružaju značajne uštede u poređenju sa drugim komercijalnim kompleksima koji se nalaze u centru grada.

Izvor: Embassy Group, PC Press

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,