Energetski univerzitet

Potrošnja električne energije spada među najveće probleme današnjice. Edukacija je od presudnog značaja – pohađajući Schneider Energy University naučićemo kako da, zajedničkim snagama, utičemo na štednju struje.

3977968_high_resSchneider Electric, kompanija specijalizovana u oblasti upravljanja energijom, 2009. godine pokrenula je besplatan online obrazovni program Energy University. Ovaj program obučava profesionalce iz svih tipova industrija i na svim organizacionim nivoima kako da na racionalniji način koriste energiju, kao i priliku da steknu sertifikaciju u sve većem sektoru upravljanja energijom. Program će nam pomoći da preuzmemo stvari u svoje ruke i na najlakši i najbrži način naučimo i prihvatimo sva rešenja, znajući da je upravo edukacija najjači alat za stvaranje promena koje su nam neophodne.

DCCA sertifikacija

U okviru Energy University‑ja dostupan je online program sertifikacije Data Centar Certified Associate (DCCA) koji polaznicima nudi praktična znanja iz oblasti upravljanja energijom. Ima sedam nivoa i više od 350 kurseva, od toga 14 osnovnih koji se odnose na napajanje, hlađenje, rekove, kablove, protivpožarnu zaštitu, upravljanje i bezbednost podataka. Kursevi u proseku traju 60 minuta i dostupni su na engleskom, španskom, francuskom, italijanskom, portugalskom, kineskom, korejskom, nemačkom, ruskom, arapskom i turskom jeziku. Kursevi se mogu pohađati online u bilo koje vreme i s bilo kog mesta u svetu, a omogućeno je i preuzimanje transkripta i ostalih materijala. Dostupnost podataka nije ograničena.

Pročitajte i:  Green Grand Prix za InGrid zgradu Schneider Electric-a

Iako Energy University pruža mogućnost svima da besplatno nauče kako da racionalnije i efikasnije koriste energiju, najviše polaznika je među energetskim, ekološkim, građevinskim i elektronskim stručnjacima. Do 2014. godine Energy University imao je više od 600.000 preuzetih kurseva. Nakon završenog kursa, testom koji se radi online, proverava se znanje polaznika. Energy University izdaje sertifikaciju Data centar profesionalci, koju su do sada usvojila 22 stručna udruženja širom sveta. Pored toga, u saradnji sa Institutom za energetiku profesionalaca (IEP) Energy University od 2012. godine polaznicima pruža mogućnost da steknu akreditaciju iz upravljanja energijom. Preko 100 profesionalaca širom sveta steklo je ovaj sertifikat a njihov broj stalno raste.

Uspeh obrazovnog programa meri se porastom broja korisnika svakog meseca, a u prilog tome govori i činjenica da je u septembru 2014. godine, u konkurenciji od 342 projekta, osvojio prvo mesto Evropske komisije za održivu energiju u kategoriji učenja (2014 Sustainable Energy Europe Award). Više informacija potražite na adresi www2.schneider‑electric.com/corporate/en/products‑services/training/energy‑university/energy‑university.page.

(Objavljeno u Časopisu PC#222)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,