PC Press Studio

Epic Games popustio Google-u i postavio Fortnite na Play Store

Skoro dve godine posle premijere Epic Games je postavio svoju mega popularnu igru Fortnite na Google-ovu prodavnicu aplikacija. Iz kompanije Epic navode da je to urađeno zato što Google stavlja softver koji dolazi sa trećih strana u nezgodan položaj jer upozorava korisnike na potencijalne bezbednosne propuste koji možda i ne postoje i kategoriše softver koji je van Play Store-a kao malver.

PCPress.rs Image

Ipak na kraju Google Play Store

Epic sada kada je postavio igru na Play Store, te mora da plaća Google-u 30 posto udela od zarade, što je jedan od razloga zašto je kompanija prvobitno odlučila da ne bude na toj prodavnici aplikacija. Kompanija koja stoji iza brojnih popularnih naslova, čak je u napravila i svoj Fortnite launcher kako bi zaobišla Google u svakom smislu i to im je skoro dve godine polazilo za rukom. Međutim sa novim najavama izgleda da su izračunali da im se ovako više isplati.

Fortnite je jedna od najigranijih igara današnjice, posebno kada su mobilni uređaji u pitanju. Nema sumnje da će ovako dopreti do još većeg broja korisnika i ostvariti ogromne dodatne prihode.

Izvor: theverge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,