Epic RealityScan aplikacija može da pravi 3D modele od fotografija pametnog telefona

Epic Games je najavio novu aplikaciju za pametne telefone koja može da konstruiše 3D modele objekata iz serije fotografija na pametnom telefonu.

PCPress.rs Image

Ideja je da ćete moći da koristite aplikaciju, nazvanu RealityScan, da skenirate objekat u stvarnom svetu — recimo, stolicu — a zatim unesete skeniranje tog objekta u svoju igru ili projekat.

Aplikacija se pokreće u ograničenoj beta verziji

Aplikacija je trenutno dostupna u beta verziji „prvi dođe, prvi uslužen“ preko Apple-ove platforme TestFlight koja će biti dostupna za 10.000 korisnika. Da biste koristili ovu uslugu potebno je da udjete u RealityScan beta verziju i korišćenje aplikacije je prilično jednostavno. Za snimanje serije fotografija, možete da držite pritisnuto dugme za snimanje ili da jednostavno napravite pojedinačne snimke, a dok to radite, treba samo da se polako krećete oko objekta . Aplikacija traži da snimite najmanje 20 slika. Kada završite sa skeniranjem, možete poslati model da se otpremi na Sketchfab, platformu za 3D modeliranje, i nakon nekoliko minuta moći ćete da vidite skenirani objekat koji ste snimili na sajtu.

Pročitajte i:  Apple planira renoviranje Mac linije sa M4 čipovima

Naravno da biste postigli željeni efekat skeniranja potrebno ja malo strpljenja kako RealityScan modeli ne bi ličili na apstraktnu umetnost.

Inace, aplikacija se pokreće u ograničenoj beta verziji, tako da će Epic verovatno nastaviti da se ponavlja do zvaničnog izdanja aplikacije. Izdanje za rani pristup na iOS-u je planiran je ovog proleća dok će Android verzija aplikacije biti objavljena kasnije ove godine.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,