BIZIT plus

Epson: Da li ste spremni za novi model fiskalizacije u Srbiji?

Zakon o e-fiskalizaciji u Srbiji 2022. godine nalaže poreskim obveznicima da zamene postojeće fiskalne kase novim fiskalnim elektronskim uređajima. Stari uređaji više neće moći da se koriste od 30. aprila 2022, kada je rok da se zamene novim koji štampaju račune u realnom vremenu.

PCPress.rs Image

Dosadašnje fiskalne kase su upisivale podatke o svakom izdatom računu u svoju zaštićenu memoriju i jednom dnevno, najčešće na kraju radnog vremena, sumarne podatke prosleđivali na server Poreske uprave koristeći poseban GSM modul.

Povezivanje će se obavljati putem dve vrste uređaja – onih koji će morati da stalno budu povezani na Internet i onih koji će moći i u slučaju prekida Interneta da rade. Ovakvi uređaji nazivaju se „elektronski naplatni uređaji” (ENU) i svi će biti u obavezi da ih nabave i registruju kod Poreske uprave. Zbog već pomenute potrebe za elektronskim povezivanjem s Poreskom upravom, privrednici će morati da investiraju i u nove štampače.

Izbor POS sistema može imati veliki uticaj na iskustvo kupaca, a odabir pravog POS štampača je ključni deo te odluke. Nepouzdani uređaji mogu prouzrokovati dugo čekanje i ostaviti prvi utisak koji nije profesionalan. Kupci sve više očekuju da prodajna mesta rade brže i da to ne utiče na kvalitet usluge. Mnoga preduzeća obraćaju se Epson-u kada donose odluku o nabavci POS štampača. To je jedan od razloga zbog kog je ova japanska kompanija već više od 20 godina lider u ovom segmentu.

Pročitajte i:  Epson predstavlja najnoviju evoluciju linearnog inkdžet štampanja bez zagrevanja

PCPress.rs Image

Evo pet razloga zbog kojih je Epson najbolji izbor da pomogne vašem poslovanju da se poboljša korisničko iskustvo, smanje troškovi i obezbedi stabilno poslovanje bez prekida:

Pouzdanost rešenja

Dok mnogi proizvođači POS štampača koriste plastične delove za pravljenje svoje opreme, Epson ima čelične komponente u ključnim oblastima. Naša filozofija dizajna doprinosi dugom veku i visokoj pouzdanosti proizvoda. U stvari, neki Epson profesionalci u prodaji će se našaliti da POS štampači „predugo traju”, jer kupci retko naručuju zamenu.

S višedecenijskim iskustvom, naš tim za podršku je spreman da odgovori na pitanja, pomogne vam da rešite probleme ili pronađete najefikasniji proces za tok vašeg posla.

PCPress.rs Image

Raznovrsna ponuda

Sa Epson-om, možete birati između velikog broja različitih modela, što omogućava da izaberete pravi sistem koji će zaposlenima omogućiti da budu najefikasniji a korisnicima pružiti optimalno iskustvo. Umesto da koristite različite dobavljače, mi nudimo niz POS štampača i softvera koji mogu da zadovolje sve vaše potrebe. Bez obzira na to da li se transakcije odvijaju na liniji, na mreži ili bilo gde drugde u prodavnici, Epson ima rešenja za sve vaše potrebe štampanja.

Pročitajte i:  Epson se pridružuje akciji Sat za našu planetu u podršci globalnim ekološkim akcijama

Svestranost platforme

Samo neki od POS štampača koji se nude na tržištu po umerenoj ceni radiće nesmetano sa svim POS sistemima. Epson štampači se, međutim, smatraju najsvestranijim u industriji, što rezultira kompatibilnošću sa širokim spektrom platformi POS sistema. Ako odlučite da pređete na novu POS platformu, najčešće se vaši postojeći Epson štampači mogu pomeriti s vama. To je ono što mi nazivamo „provera budućnosti”, i to je ključni deo našeg pristupa dizajnu proizvoda. Prelazak je brz i neprimetan, ulaganja u novu tehnologiju su svedena na minimum, a vi ste spremni i štampate na novoj platformi s malo ili bez izmena konfiguracije.

Povezivanje

Kako se POS sistemi kreću ka kupcima – umesto da kupci dolaze na šalter – povezanost je ključ za pozitivno korisničko iskustvo. Sa ograničenim mogućnostima povezivanja, vaši klijenti mogu imati frustrirajuće iskustvo kupovine, a u maloprodajnim objektima mogu čak i izaći bez kupovine. Sa Epson POS štampačima imate mnogo načina za povezivanje — serijski, paralelni, Wi-Fi, Ethernet, USB ili Bluetooth — da spomenemo samo neke. Nijedan drugi proizvođač štampača ne daje vam toliko izbora za povezivanje.

Pročitajte i:  AI kao direktor kompanije?

PCPress.rs Image

Ekologija

Naši POS štampači imaju mnoge ekološke prednosti, uključujući male margine za štampanje radi uštede papira, nisku potrošnju energije i smanjenje nivoa buke. Dostupni su i printeri kompatibilni sa ekološkim termičkim papirom bez fenola.

Vaša odluka o tome koji POS sistem ćete koristiti utiče na vaše poslovanje i danas i sutra. Kako Epson gradi svoja rešenja zasnovana na filozofiji održivosti budućnosti — ispunjavajući vaše potrebe danas, kao i promenljiva očekivanja kupaca i tehnološki napredak budućnosti. Ne kupujete samo POS uređaj već nabavljate rešenje koje će vam pomoći da pružite pozitivno korisničko iskustvo za svakoga ko prođe kroz vaša vrata.

Budite bezbrižni i dozvolite da Epson podrži vaš biznis.

Epson.rs

Facebook komentari: