BIZIT plus

Epson-ova revolucionarna rešenja konačno pred beogradskom publikom

Posetili smo štand kompanije Epson, koja je na ovogodišnjem sajmu Grafima 2022. predstavila uređaje i tehnologije koji su se našli na tržištu u protekle dve godine.

PCPress.rs Image
SC-F3000 štampač štampa ispis direktno na odeću

Kompanija Epson je na ovogodišnjem sajmu Grafima 2022. predstavila srpskoj publici najnovije proizvode u oblasti štampe i grafičkog dizajna. Na sajmu su prezentovani brojni štampači iz Epson-ovog portfolija, između ostalog, i dugoočekivani modeli SC-F6400 i SC-F6400H koji su na taj način svoju evropsku premijeru doživeli upravo na ovom beogradskom sajmu. Posetioci Grafime imali su priliku da iz prve ruke upoznaju sva rešenja u ink-jet tehnologiji, vizuelnim komunikacijama i robotici, s naglaskom na održivosti, u skladu s politikom kompanije Epson. Zbog pandemije koronavirusa, sajam Grafima nije održan poslednje tri godine, te je Epson imao zadatak da predstavi sve inovacije iz tog perioda i još jednom prevaziđe očekivanja kupaca.

Nakon višegodišnje pauze

Na sajmu Grafima, u ime kompanije Epson, posetioce su dočekali Marko Đurić C&I Senior Account menadžer za Balkan, Achim Bukmakowski, direktor sektora za komercijalnu i industrijsku štampu za region Centralne i Istočne Evrope, kao i Heather Kendle, menadžer proizvoda kompanije Epson Europe.

PCPress.rs Image
Marko Đurić C&I Senior Account menadžer za Balkan, Epson

„Biti opet u Beogradu i učestvovati na Grafima sajmu samo po sebi je zadovoljstvo nakon više godina pauze tokom kojih naši partneri i korisnici nisu mogli da iskuse kompletan portfolio profesionalnih rešenja za štampu iz Epson-ove ponude. Ako tome dodamo i činjenicu da su baš u Beogradu evropsku premijeru imali naši najnoviji modeli SC-F6400 i SC-F6400H koji donose novi nivo kvaliteta u kategoriji od 44 inča, zadovoljstvo je još veće“, izjavio je direktor sektora za komercijalnu i industrijsku štampu za region Centralne i Istočne Evrope Achim Bukmakowski.

Pročitajte i:  Epson uključen u CDP-ovu A listu zbog borbe protiv klimatskih promena i brige o bezbednosti vode

Epson u svetu mode

Na ovogodišnjem sajmu svoju evropsku premijeru su doživeli najnoviji modeli štampača namenjeni štampi na tekstilu, uređaji SC-F6400 i SC-F6400H. Dizajnirani za štampanje malog do srednjeg obima, SureColor SC-F6400 koji koristi četiri boje i SureColor SC-F6400H koji koristi šest boja idealni su za štampanje na proizvodima od tekstila, ali i za vrhunsku reprodukciju fotografija. Štampači nude niz značajnih poboljšanja, uključujući povećanu produktivnost, fleksibilnost i, naravno, visok nivo efikasnosti. Neke od prednosti koje nude SC-F6400 i SC-F6400H jesu nova pakovanja mastila većeg kapaciteta koja sadrže 45 odsto više mastila (1,6 l), smanjujući učestalost zamene mastila, ali i količine otpada.

PCPress.rs Image
Nakon više godina pauze, Epson je uživo predstavio kompletan portfolio profesionalnih rešenja za štampu

Epson SureColor SC-F6400 i SC-F6400H su zasnovani na Epson-ovoj revolucionarnoj Micro TFP PrecisionCore tehnologiji, koja je dizajnirana da isporuči izuzetan kvalitet štampe, a oba štampača nude različite prednosti, u zavisnosti od potreba korisnika. SC-F6400 povećava produktivnost za 20 odsto u poređenju sa svojim prethodnikom SC-F6300, dok SC-F6400H pruža proširenu paletu boja, nudeći upotrebu CMYK-a, uz izbor između fluorescentno roze i fluorescentno žute, svetle cijan i svetle magente ili narandžaste i ljubičaste. To znači da, kao Epson-ov prvi šestobojni 44-inčni štampač za sublimaciju boje, SC-F6400H otvara vrata proširenom spektru potencijalnih primena za tekstil i čvrste podloge.

Pročitajte i:  Epson se pridružuje akciji Sat za našu planetu u podršci globalnim ekološkim akcijama

Za razne primene

Jedan od najzanimljivijih proizvoda na štandu Epson-a svakako je bio i dugoočekivani SureColor SC-V7000. Prvi UV ravni štampač velikog formata kompanije Epson koji omogućava proizvođačima reklamnih znakova i materijala da prošire asortiman proizvoda zahvaljujući širokom spektru primene. Ovaj štampač nudi izuzetan kvalitet slike i fleksibilnost štampanja na velikom broju različitih materijala, što ga čini ozbiljnim konkurentom u industriji.

Pored njega, posetiocima je predstavljen i resin ink štampač velikog formata SC-R5010, koji je takođe privukao dosta pažnje. Zahvaljujući mastilu na bazi smole, ovaj uređaj pruža uredne otiske ujednačenih boja koji se brzo suše i otporni su na grebanje, što ga čini idealnim za mesta gde je postojanost od velikog značaja, poput bolnica i škola.

PCPress.rs Image
SureColor SC-F6400 koji koristi četiri boje i SureColor SC-F6400H koji koristi šest boja idealni su za štampanje na proizvodima od tekstila

Jedan od značajnih noviteta u industriji bio je SC-F3000 štampač koji štampa ispis direktno na odeću, s visokim nivoom tačnosti bez obzira na vrstu materijala. Ovaj uređaj predstavlja idealno rešenje za sve one kojima je efikasnost na prvom mestu, što način života danas često diktira.

Pročitajte i:  Epson predstavlja svoj prvi kompaktni ravni UV štampač namenjen industriji promotivnih materijala

Na kraju, za sve male kompanije i preduzetnike koji žele da prošire svoju ponudu proizvoda u sektor promotivne robe, našao se SC-F100, prvi Epson-ov A4 štampač za sublimaciju boje. Sa otiskom A4 stonog štampača, ovaj uređaj je savršen za proizvodnju promotivne robe i personalizovanih poklona, kao što su šolje, privesci, navlake za telefon i druge sitne robe, kod koje je važno voditi računa o površini na kojoj se štampa. Takođe zadovoljava potrebe proizvođača tekstila koji žele da kreiraju proizvode po meri, kao što su torbe, kecelje, trake i jastuci.

Epson.rs

 

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,