Top50 Glas publike

Epson se obavezuje da će do 2050. prekinuti emisiju ugljen-dioksida i korišćenje podzemnih resursa

Globalna tehnološka kompanija Epson definisala je svoju viziju budućnosti, zasnovanu na održivosti i posvećenosti smanjenju emisije ugljen-dioksida do 2030. godine, kako bi sprečila povećanje temperature planete za 1,5 . Kompanija Epson će postati članica udruženja RE100, globalne inicijative koja se zalaže za korišćenje električne energije iz 100% obnovljivih izvora. Epson planira da ovaj cilj ostvari do 2023.

PCPress.rs Image
Joširo Nagafusa, novi predsednik kompanije Epson Europe

Osim toga, Epson se obavezao da do 2050. prekine emisiju ugljen-dioksida i korišćenje podzemnih resursa i redovno će obaveštavati javnost o ostvarenom napretku ka ovom cilju na globalnom nivou.

Joširo Nagafusa, novi predsednik kompanije Epson Europe

Joširo Nagafusa, koji je 1. aprila ove godine imenovan za predsednika kompanije Epson Europe, kaže: „U kompaniji Epson nastojimo da poslujemo na način koji nam omogućava da pružimo podršku društvu u rešavanju tekućih problema, a pored klime, postoji još nekoliko veoma važnih problema sa kojima se svet suočava. Posebna mi je čast da preuzmem rukovođenje kompanijom Epson Europe u trenutku kada započinjemo novu fazu poslovanja. Biće mi zadovoljstvo da doprinesem smanjenju uticaja koji proizvodi i usluge kompanije Epson i njeni lanci snabdevanja imaju na životnu sredinu.”

Pročitajte i:  Epson prestaje da proizvodi laserske štampače

Pre imenovanja na ovu poziciju, g. Nagafusa je bio viši potpredsednik kompanije Epson Europe zadužen za optimizaciju infrastrukture i prodaje u CISMEA regionu. G. Nagafusa radi u kompaniji Epson više od 30 godina i bio je na brojnim rukovodećim pozicijama i u Evropi i u drugim delovima sveta.

Korporativna vizija Epson 25 i Ekološka vizija 2050.

Kompanija Epson je nedavno objavila dokument „Korporativna vizija Epson 25”, novu korporativnu viziju koja podrazumeva poslovanje ka ispunjenju ciljeva održivosti i oplemenjivanje zajednica u kojima posluje. Prema istraživanju kompanije IDC, ogromna posvećenost održivosti kompanije Epson i dostignuća koja je već ostvarila na ovom polju svrstavaju je među deset najuspešnijih kompanija u pogledu održivog poslovanja i rangira se daleko iznad proseka po izmerenim indeksima. Kompanija Epson je revidirala i dokument „Ekološka vizija 2050.” naglašavajući ove ciljeve, jer planira da do 2050. prekine emisiju ugljen-dioksida i korišćenje podzemnih resursa putem programa dekarbonizacije, reciklaže u zatvorenom lancu, ublažavanja uticaja na životnu sredinu od strane klijenata, kao i razvojem inovativnih ekoloških tehnologija.

PCPress.rs Image

Ana Bajagić, marketing i PR menadžer za Balkan iz kompanije Epson dodaje: „Nova ekološka vizija 2050. i naše članstvo u inicijativi RE100 predstavljaju ključne trenutke za našu kompaniju. Ova nova vizija svedoči o tome šta smo, kao kompanija, do sada postigli i u kom pravcu se krećemo sledeći ambiciozne, ali merljive ciljeve. Kada je reč o našoj novoj viziji, oduševljena sam koliku posvećenost zaposleni kompanije Epson širom Evrope pokazuju. Oni me zaista inspirišu i potpuno sam sigurna da ćemo je zajedno ostvariti.”

Pročitajte i:  Epson sumirao godinu i doneo važne zaključke o važnosti održivosti u poslovanju

RE100

Kompanija Epson je 15. aprila objavila da će postati članica udruženja RE100, globalne inicijative koja se zalaže za korišćenje električne energije iz 100% obnovljivih izvora. Epson brzo napreduje ka ostvarenju ovog cilja i 26. marta 2021. je saopštio da će sve lokacije u prefekturi Nagano do 1. aprila 2021. preći na korišćenje električne energije iz 100% obnovljivih izvora. Ova vest je objavljena nakon što je 16. marta kompanija saopštila da će se na svim njenim lokacijama širom sveta električna energija koristiti iz 100% obnovljivih izvora do 2023. godine.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,