Računari i Galaksija

Ericsson: Novi modul za povezivanje elektronskih uređaja

ericsson_ceKompanija Ericsson predstavila je novi modul za mobilni širokopojasni pristup koji novoj generaciji elektronskih uređaja obezbeđuje bežično povezivanje velikom brzinom. S obzirom na to da raste potražnja za slobodom i mobilnošću koje pružaju širokopojasne tehnologije, novi Ericssonov modul za elektronske uređaje predstavlja veliki pomak u svetu komunikacija.

Modul je namenjen za neposrednu primenu u čitačima elektronskih knjiga, GPS navigatorima i drugim popularnim prenosivim elektronskim uređajima. S obzirom na to da ugrađene mobilne širokopojasne tehnologije postaju sastavni deo svakodnevnog života, taj modul ima potencijal i da se integriše u medija plejere i druge elektronske uređaje. S odličnim komercijalnim rezultatima već ostvarenim na tržištu elektronskih uređaja za individualne korisnike, Ericssonovi moduli omogućavaju proizvođačima da ostvare dodatne prihode zahvaljuljći modernom stilu života korisnika koji podrazumeva stalnu povezanost.

Novi Ericssonov CE modul C3607w proizvođačima uređaja obezbeđuje fleksibilno i nezavisno rešenje za povezivanje, neophodno za kreiranje sledeće generacije intuitivnih i inovativnih elektronskih uređaja tako što razdvaja dizajn procesora od rešenja za povezivanje. C3607w se isporučuje uz detaljan program za odobrenje operatora i izuzetnu zaštitu intelektualnih prava koji olakšavaju integraciju i skraćuju vreme do lansiranja na tržištu i manji je od prethodnih Ericssonovih modula za dve trećine.

Pročitajte i:  ASUS Zenbook Duo: Raznovrsna uživancija

“Predstavljanje našeg novog modula za elektronske uređaje je važan trenutak za Ericsson i celu industriju”, rekao je Mats Norin, potpredsednik za mobilne širokopojasne module u Ericssonu. “Naša vizija je jasna: svi uređaji koji mogu da se povežu – biće povezani jer nam je sada dostupna tehnologija neophodna za svet komunikacija. Taj modul otvara čitav niz novih mogućnosti i inovacija za industriju elektronskih uređaja za individualne korisnike pošto je sada, na jednostavan i isplativ način, omogućena integracija snage i brzine mobilnih širokopojasnih tehnologija u postojeće i buduće uređaje.”

Predstavljen na Intelovom forumu inovacija, C3607w modul ističe napredak saradnje Ericssona i Intela, započete prošle godine kada je najavljena integracija HSPA mobilnih rešenja za podatake u mobilne internet uređaje bazirane na Intelovoj Moorestown platformi. Kompatibilan s višestrukim platformama, modul za elektronske uređaje za individualne korisnike predstavlja napredak ka cilju dve kompanije da povežu telekomunikacije i kompjutersku industriju i prošire ekosistem mobilnih širokopojasnih tehnologija i na taj segment proizvoda.

C3607w je Ericssonov najmanji, najlakši i najbrži mobilni širokopojasni modul koji može da dostigne brzinu slanja podataka od 5,76 Mbps s utroškom energije za 40 odsto manjim nego kod prethodnih modela. Opremljen Ericssonovom wake-on opcijom za bežično povezivanje koja omogućava prelazak iz neaktivnog u aktivan režim rada na daljinu, taj modul takođe omogućava niz novih aplikacija za bezbednost i razmenu poruka.

Pročitajte i:  Nakon nekoliko godina, tržište GPU-ova se konačno normalizuje

“Sa četvrtim modulom u poslednjih godinu dana, Ericsson ostvaruje snažno prisustvo u segmentu elektronskih uređaja za individualne korisnike”, dodaje Norin. “Ono što nam se do skoro činilo dalekim, danas je realnost. Radujemo se što možemo da vidimo nove i inovativne uređaje koji su, korišćenjem slobode ugrađenih širokopojasnih tehnologija, fokusirani na razvoj iskustva krajnjih korisnika.”

“Mi u Intelu radimo na tome da bogato i vizuelno atraktivno iskustvo korišćenja interneta na računaru prenesemo na čitav niz mobilnih uređaja, uključujući sledeću generaciju mobilnih telefona i malih prenosivih računara”, rekao je Pankaj Kedia, direktor programa globalnih ekosistema u Intelovoj grupi za ultra mobilnost. “Kombinacija inovacija u pogledu visokih performansi i male potrošnje energije na Intelovoj „Moorestown“ platformi, zajedno s Ericssonovim 3G modulima koji su lideri na tržištu, predstavlja uzbudljivu kombinaciju i u velikoj meri će pomoći da se ta vizija ostvari.”

Ericssonov modul za elektronske uređaje za individualne korisnike, C3607w, biće dostupan od prvog kvartala 2010. godine.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,