BIZIT plus

Evo kako će Twitterovo Edit dugme funkcionisati – možda!

Prvog aprila, na međunarodni Dan šale, Twitter je objavio da radi na dugmetu za uređivanje.

PCPress.rs Image

Dugo očekivana funkcija za web verziju

Iako je u početku izgledalo kao šala, to više nije slučaj. Osim što je Twitter ponovo potvrdio da radi na ovoj funkciji, najmanje dva inženjera su pokazala da je ova funkcija već implementirana. Evo šta do sada znamo o tome – 1. aprila, programer Nima Owji je objavio da Twitter zapravo radi na Edit dugmetu, što je sada potvrdio inverzni inženjer Alessandro Paluzzi.

Do sada, ono što su obojica uspeli da otkriju je da kada napišete i objavite tvit, moći ćete da kliknete na tri tačke iznad posta na webu i izaberete „Edit tweet“. Owji je mogao da da neke informacije o ovoj nadolazećoj funkciji. Na primer, za sada se čini da korisnici neće moći da promene publiku za tvit nakon što se edituje. Takođe, ova funkcija će biti ekskluzivna za Twitter Blue pretplatnike.

Pročitajte i:  Bivši izvršni direktor Twittera i drugi rukovodioci tuže Musk-a

Koliko dugo će korisnici morati da uređuju tvit ili da li će Twitter zamrznuti retvitove citata ili da li mogućnost retvita ostaje, još je nejasno. Do sada je kompanija samo počela da implementira Edit dugme na web verziji. Osim toga, Twitter nastavlja da radi na svojoj funkciji Circle, koja će biti nešto slično Instagramovoj funkciji bliskih prijatelja, i renoviranoj stranici profila. Datumi izlaska još uvek nije jasan. Ne samo to, već je kompanija usred oluje jer Teslin izvršni direktor Elon Musk planira da kupi celu platformu.

Izvor: 9to5mac

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: