Facebok Explore feed uklonjen u Srbiji

Ako ste jutros posetili Facebook i primetili neuobičajenu aktivnost u News feedu, to je zato što je nakon najave definitivno uklonjen Explore Feed. 

Facebook Explore feed uklonjen u Srbiji fejbuk eklplor fid

Iako je uklanjanje svih tragova nesrećnog Explore feed eksperimenta najavljeno za kraj prošle nedelje, to se tek sad definitivno desilo. Facebook je priznao da je pogrešio kad je pokušao da razdvoji stranice i objave korisnika. Iako je eksperimentisanje u Srbiji, Slovačkoj, Boliviji, Gvatemali, Kambodži i Šri Lanki od početka delovalo kao loša ideja, Zuckerberg nije odustajao. Nakon pet meseci konačno je svima bilo jasno da jednostavno novi koncept ne funkcioniše. 

Da li se vraća stari Facebook?

Nadamo se da će se stvari normalizovati kada je prikazivanje sadržaja u pitanju, i da će News feed sada biti dinamičniji. Korisnici su se masovno žalili kako stalno stoje isti postovi korisnika, kao da se ništa ne dešava. Ostaje nada da će se to sad promeniti i da ćemo Facebook jednostavno neće više biti tako dosadan. 

Promene će se odmah odraziti i na vidljivost stranica koje su najviše trpele, što se odrazilo i na posete sajtova koji saobraćaj dobijali preko ove društvene mreže. Mark Zuckerberg i pored ovog fijaska ne odustaje od promena u algoritmu News feeda. Kako se vama sviđa povratak na (nadamo se) staro? Da li će vam nedostajati Explore feed?

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Facebook 20 godina kasnije: Sporedna uloga u metaverzumu
SBB

Tagovi: , , ,