BIZIT 2022

Facebook briše Trumpove objave 

Nepuna 24 sata nakon povratka iz bolnice, predsednik Donald Trump vratio se na društvene mreže umanjujući opasnost od koronavirusa.

PCPress.rs Image

Na Tweeteru samo upozorenje

„Predstoji sezona gripa! Mnogi ljudi svake godine, ponekad i preko 100 000, i uprkos vakcini, umru od gripa. Hoćemo li zatvoriti našu zemlju? Ne, naučili smo da živimo s tim, baš kao što učimo da živimo sa Covidom, koji je, u većini slučajeva, daleko manje smrtonosan!!! “ – pisalo je na Trumpovoj Facebook stranici u utorak. I uz sve preduzete mere i lockdown, Sjedinjene Države imaju više od 210.000 smrtnih slučajeva od COVID-19 za samo šest meseci. Bez karantina i socijalnog udaljavanja, ti bi brojevi nesumnjivo bili mnogo veći. Takođe, protiv Covida-19 ne postoji vakcina. Tvrdnja predsednika Trumpa je opasna dezinformacija – i čini se da se Facebook slaže. „Uklanjamo netačne informacije o ozbiljnosti COVID-19 i zbog toga smo uklonili ovu objavu“, rekao je portparol Facebook-a za Mashable.

Twitter nije uklonio istu poruku. Umesto toga, objava je hajdovana na timeline-u korisnika, ali je i dalje dostupna klikom na “View.” Twitter ga je takođe označio upozorenjem koje glasi: „Ovaj tweet prekršio je Twitter pravila o širenju obmanjujućih i potencijalno štetnih informacija povezanih sa COVID-19. Međutim, Twitter je utvrdio da je možda u interesu javnosti da tweet ostane dostupan. ”

Pročitajte i:  Elon Musk poziva direktora Twittera na javnu debatu

Facebook se u prošlosti suočio sa kritikama zbog toga što nije uklonio postove predsednika Trumpa koji bi mogli biti štetni.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,