ERP 2024

Facebook i Messenger automatski šifruju poruke

Svi Facebook i Messenger četovi biće automatski šifrovani.

PCPress.rs Image

Poruke i pozivi zaštićeni su od kraja do kraja i mogu da ih čitaju samo pošiljalac i primalac. Već godinama je moguće odlučiti se za šifrovane poruke, ali one će sada postati podrazumevana opcija.

Kritičari, uključujući britansku vladu i policiju, tvrde da će prelazak na podrazumevano šifrovanje otežati otkrivanje seksualnog uznemiravanja dece na ovim mrežama. Ministar unutrašnjih poslova Velike Britanije je izjavio da je razočaran Metinom odlukum nakon višegodišnjeg zajedničkog rada na rešavanju drugih problema na Internetu.

Prebacivanje na šifrovanje znači da niko, uključujući i Metu, ne može da vidi šta je poslato ili rečeno, osim ako ne odlučite da nam sami prikažete poruke. Kompanija je identifikovala rizike kako bi osigurala da privatnost i bezbednost idu ruku pod ruku. Očekuje se da će i poruke na Instagramu uskoro dobiti ovu vrstu šifrovanja.

Meta je izjavila da će korisnici znati da su njihovi razgovori šifrovani jer će od njih biti zatraženo da podese metod oporavka kako bi mogli da povrati sve poruke u slučaju da izgube ili promene uređaj.

Pročitajte i:  Influenseri dobijaju novac za promovisanje kineskih kopija dizajnerskih proizvoda

Izvor: bbc.com

Facebook komentari: