Facebook i Telegram: Ispred Bitkoina u svet kriptovaluta

Neki od najvećih servisa za razmenjivanje poruka nadaju se da će uspeti u onome u čemu su startap kompanije koje se zasnivaju na kriptovalutama omanule, a kada su mejnstrim korisnike upoznale sa svetom kriptovaluta.

PCPress.rs Image

Grupu predvode Facebook, Telegram i Signal, te planiraju lansiranje novih kriptovaluta tokom 2020. godine, a koje bi korisnicima trebalo da omoguće da sredstva šalju kontaktima u okviru servisa za razmenjivanje poruka, slično kao što Venmo ili PayPal čine sa tradicionalnim valutama. U trci vodi Facebook, te se projekat ove kompanije očekuje sa najviše nestrpljenja. Naime, kompanija radi na kriptovaluti koja će biti namenjena korisnicima WhatsApp-a – servisa koji je u vlasništvu kompanije Facebook, a koja će automatski moći da se šalje prijateljima i rođacima. Predstavnici kompanije već su pregovarali sa nekim menjačnicama kriptovaluta, što ukazuje na to da je digitalni koin u završnim razvojnim fazama.

Telegram, koji ima oko 300 miliona korisnika širom sveta, takođe radi na svomkoinu, te i Signal, enkriptovani servis za razmenjivanje poruka koji je popularan među onima koji se zalažu za online privatnost, radi na svojoj kriptovaluti. Njihova prednost, te prednost kompanije Facebook, u odnosu na ostale servise koji se oslanjaju na kriptovalute je u tome što automatski mogu da stignu do miliona korisnika, te im ponude svoje valute i digitalne novčanike. To je važno zbog toga što svi pomenuti servisi ciljaju tržišta koja su se već pokazala kao popularna među kripto-korisnicima.

Pročitajte i:  Kako neprimetno videti tuđi WhatsApp Status

PCPress.rs Image

Eksperti tvrde da je ovo najuzbudljivija stvar koja se trenutno odvija u svetu kriptovaluta, te ističu da svaki servis ima svoje prednosti u ovoj trci. Kompanije još uvek nisu spremne da u javnosti govore o svojim projektima, ali se ističe da će ovi znatno olakšati novčane transakcije između korisnika koji borave u različitim zemljama, što će naročito koristiti onima koji dolaze iz zemalja u razvoju, gde bankovni sistemi ne funkcionišu uvek najbolje.

Izvor: The New York Times

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,