Facebook: Još jedan korak ka spajanju svih aplikacija za razmenu poruka

Facebook se nedavno još više približio cilju koji podrazumeva ujedinjene aplikacije za razmenjivanje poruka, što bi korisnicima trebalo da omogući da povežu Messenger, WhatsApp i Instagram.

Naime, radi se o novoj Messenger aplikaciji za iOS, koja je izmenjena u svim segmentima, a uz pomoć “Lightspeed” redizajna koji je prvi put predstavljen 2019. godine. Većina korisnika neće primetiti razliku, osim možda u brzini pokretanja aplikacije, a tako je zbog toga što se sve izmene odnose na promenu koda, a ne na dodavanje novih funkcija i vizuelnih elemenata.

Promene donose i neke važne momente koji će zauvek promeniti načine na koje se Messenger koristi, najpre zbog toga što Facebook planira da sve aplikacije za komunikaciju spoji u jedinstveno iskustvo. Izmene, pored pomenutog, Messenger približavaju i momentu kada će svaka komunikacija biti enkriptovana, ali još uvek nije poznato na koji način.

Spajanje aplikacija se neće dogoditi uskoro, a isto važi i za enkripciju, ali je redizajn Messenger-a svakako veliki korak u tom smeru.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Snapchat: Nova alatka za bolje mentalno zdravljePC Press Hosting 2020
Tagovi: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.