Facebook lansirao bug bounty program za Libra valutu

Dok se ambiciozni planovi kompanije Facebook, a koji se tiču Libra kriptovalute, suočavaju sa regulatornim problemima – kako u Sjedinjenim Američkim Državama, tako i širom sveta – neprofitna Libra asocijacija, koja upravlja Libra blockchain-om, nastavlja sa projektom.

PCPress.rs Image

Naime, nakon dva meseca testiranja sa 50 bezbednosnih i blockchain eksperata, Libra Bug Bounty program je konačno otvoren za javnost, te bezbednosne eksperte širom sveta poziva da krenu u lov na greške i bezbednosne propuste u okviru open-source Libra Core koda, koji je još uvek u ranoj fazi pod nazivom „testnet.“.

Libra planira da donekle kompromituje tradicionalne prednosti decentralizovanosti blockchain tehnologije kako bi ubrzala transakcije, sa ciljem da Libra gotovo istog trenutka stiže od jednog digitalnog novčanika do drugog, kao i od jednog do drugog naloga na Messenger-u i WhatsApp-u. Upravo zbog toga već postoje brojni razlozi za zabrinutost kada je bezbednost u pitanju, što je ozbiljno budući da će u okviru sistema funkcionisati milioni korisnika.

PCPress.rs Image

Upravo zbog toga je pokrenut Libra Bug Bounty program, a u partnerstvu sa platformom HackerOne, te se za svaku otkrivenu kritičnu grešku u Libra blockchain kodu obećava do 10 hiljada dolara. Visina nagrade će zavisiti od ozbiljnosti otkrivene greške, a program je osmišljen tako da bezbednosne eksperte motiviše da kopaju dublje.

Pročitajte i:  Procurela fotografija Meta pametnog sata

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,