BIZIT plus

Facebook Messenger dobija novi quick reply bar i nove chat teme 

Facebook je najavio mnoštvo novih funkcija za Messenger, kompanijsku aplikaciju za instant poruke.

PCPress.rs Image

Nove funkcije obradovaće korisnike Facebook aplikacije za chat

Nove funkcije uključuju quick reply bar, tri nove chat teme i QR kodove i linkove za plaćanje. Najnovije ažuriranje dodaje tri nove teme u aplikaciju Messenger da biste personalizovali vaše chat iskustvo. Prva je za obožavaoce Olivije Rodrigo i dolazi tačno na vreme za novi album Sour. Takođe sadrži i prepoznatljive Olivijine stikere. Tema F9 slavi 20. godišnjicu Fast and Furious franšize. Konačno, treća je tema Svetskog dana okeana koja vam omogućava virtuelno istraživanje svetskih okeana.

Korisnici mogu da pristupe ovim novim temama u Messengeru i Instagramu iz „Theme“ u chat podešavanjima. Novi quick reply bar olakšaće korisnicima Messengera brzi odgovor na sadržaj koji dele njihovi prijatelji. Kada otvorite fotografiju ili video koji je poslao vaš prijatelj, videćete novi quick reply bar na dnu, koji vam omogućava da odgovor pošaljete direktno iz media viewer-a, bez potrebe da se vraćate u glavni chat. Možete da prevučete nagore da biste izašli iz media viewer-a i vratili se na chat.

Pročitajte i:  Influenseri dobijaju novac za promovisanje kineskih kopija dizajnerskih proizvoda

Napokon, Messenger donosi i nove QR kodove i funkciju linkova za plaćanje, koja će korisnicima omogućiti da šalju i zahtevaju novac putem Facebook Pay-a od bilo koga – čak i ako nisu povezani na Facebook-u. Korisnici mogu pristupiti svom ličnom QR kodu i vezi za plaćanje u podešavanjima Messengera pod opcijom Facebook Pay. Možete da delite link za plaćanje ili da dopustite drugim ljudima da skeniraju vaš QR kod da bi poslali ili dobili novac. Za sada, funkcija QR kodova i veza za plaćanje radi samo za korisnike Messengera u SAD-u.

Izvor: Xda-developers

 

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,