Facebook Pay menja ime u Meta Pay

Meta je počela da menja imena svojih proizvoda nakon što je kompanija promenila ime. Uređaji Oculus Quest i Facebook Portal, sada su poznati kao Meta Quest i Meta Portal. Kompanija sada planira i promenu naziva za svoju opciju za plaćanja, dok nastavlja da napreduje ka metaverzumu. Stephane Kasriel, Meta-in šef za finansijske tehnologije, otkrio je da će kompanija uskoro preimenovati Facebook Pay u Meta Pay.

PCPress.rs Image

Novčanik za metaverzum?

Kasriel je rekao da je Meta „u vrlo ranoj fazi utvrđivanja kako bi u teoriji izgledalo korišćenje novčanika”. Iako još nema konkretne planove, kompanija istražuje kako da dokažete ko ste i kako možete da prenesete taj identitet u različita iskustva u metaverzumu.

Takođe, kompanija ispituje način kako da skladištite i prenesete svoju digitalnu valutu gde god da krenete u metaverzumu i kako možete lako da platite prijateljima i kompanijama pomoću odabranog načina plaćanja.

Kasriel nadgleda finansijske poslove kompanije, koji uključuju i kripto novčanik – Novi. Bivši izvršni direktor Facebook-a, David Marcus proveo je godine pokušavajući da podigne Novi, ali novčanik je pokrenut bez podrške za kriptovalutu Diem. Na kraju, Marcus se povukao 2021.godine i Kasriel je premešten u odeljenje za finansije.

Promena imena Facebook-a označila je novu eru za kompaniju koja sada svoju budućnost vezuje za virtuelnu stvarnost i metaverzum. Ipak, za internet giganta nije išlo sve po planu. U 2021. godini, odeljenje Meta Reality Labs, koje služi kao dom za hardverske i metaverzalne planove, izgubilo je 10 milijardi dolara i kao rezultat toga će zaposliti manje radnika ove godine. Prema izveštajima Reuters-a kompanija će ukinuti neke od svojih projekata i odložiti druge, jer više nije mogla da priušti neke od inicijativa koje je prvobitno planirala.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,