Facebook finansijski pomaže svih 45,000 zaposlenih

Facebook je objavio da će pomoći svim svojim zaposlenima dok traje kriza koja je izazvana širenjem Korona virusa. Ovo je samo jedna od mera kojom Facebook želi da pokaže da brine o svojim zaposlenima i da su joj oni na prvom mestu.

facebook pomaže zaposlenima

Svakom zaposlenom novčana pomoć

Svaki zaposleni u kompaniji Facebook, a njih ima oko 45,000, dobiće po 1,000 dolara bonusa kako bi lakše funkcionisali tokom epidemije Korona virusa. Ovaj novac namenjen je za one koji će imati dodatne troškove zbog novonastale situacije u vezi sa Korona virusom, oko postavljanja kućnih kancelarija, veće brige o deci, i još mnogo toga. Ovaj dokument je u utorak poslao Mark Zuckerberg lično svim radnicima.

Ovo će značiti svim zaposlenima koji rade od kuće usled epidemije koja je u toku. Srednja godišnja plata u Facebooku u 2018. godini iznosila je 228,651 dolar, što je daleko iznad proseka čak i za Sjedinjene Američke Države. I druge kompanije iz oblasti informacionih tehnologija uvele su rad od kuće. Twitter je poslao sve zaposlene da rade od kuće, dok je Google tražio svojim radnicima u pojedinim državama da rade isključivo iz svojih domova.

Pročitajte i:  Threads aplikacija prestigla je X (ranije poznatu kao Twitter) u brzini preuzimanja na mobilnim uređajima 

Pored ovog bonusa koji će dobiti zaposleni, Facebook je takođe objavio da će potrošiti dodatnih 100 miliona dolara za podršku i pomoć malim preduzećima u 30 zemalja koje su pogođene Korona virusom. Preduzeća se mogu prijaviti za primanje određene pomoći putem novčanih grantova ili određenih vrsta kredita, saopšteno je iz ove korporacije.

Izvor: CNN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,