Facebook briše Trampove reklame

Facebook je u četvrtak saopštio da će ukloniti određene reklame i oglase iz kampanje Donalda Trampa, za koje se smatra da izazivaju zabludu u vezi sa zvaničnim popisom za izbore. Sve ovo dolazi nakon optužbi na račun Facebooka da je omogućio Trampovoj kampanji da prikazuje oglase na njihovoj platformi gde se od ljudi traži da odmah odgovore na popis kongresnih okruga.

facebook briše trampove reklame

Facebook, Tramp & kontroverze

Facebook je ipak popustio pred optužbama da pomaže Trampu u njegovoj kampanji za predsedničke izbore. Obrisali su neke od njegovih reklame koje izazivaju zabludu kod potencijalnih glasača, kako bi se sprečilo dovođenje glasača u nepovoljan položaj. Naime, problem je nastao pri pozivanju “domoljuba” da reaguju na popis stanovništva.

Ova pomenuta anketa takođe sadrži i pitanja o imenu, kontaktu, godinama, tako da je sve jasno kuda to vodi. Ostaje da se vidi kako će se odvijati popis ove godine, i kako će narod SAD-a reagovati. Kompanija Facebook je takođe prošle nedelje objavila da će otkazati svoju F8 konferenciju, zbog zabrinutosti od širenja Korona virusa.

Pročitajte i:  Amazon zaposlio ceo tim iz Facebook-a

Izvor: CNN

Facebook komentari:

Tagovi: ,