Cove

Facebook uvodi aplikaciju za standardne mobilne telefone

PCPress.rs Image

Facebook je prošle nedelje predstavio aplikaciju za standardne mobilne telefone koji podržavaju internet, budući da su oni u mnogim delovima sveta brojniji od smart telefona. Ona će omogućiti laku navigaciju, brzo skrolovanje novosti i fotografija kao i sinhronizaciju s kontaktima iz mobilnog telefona.

Iako su smart telefoni široko rasprostranjeni u Americi i pojedinim evropskim i azijskim zemljama, većina korisnika mobilnog interneta na drugim mestima oslanja se na standardne telefone. Novu aplikaciju podržava približno dve i po hiljade modela proizvođača Nokia, Sony Ericsson i drugih. Ali neće odmah biti dostupna svuda. Šri Lanka, Ukrajina, Poljska, Singapur, Saudi Arabija, Hongkog, Tunis, Dominikanska Republika i Rumunija odmah će ponuditi novu uslugu korisnicima. A očekuje se da to ubrzo učine i provajderi u Kanadi, Indiji, Meksiku, Brazilu i Bugarskoj.

Upotreba nove aplikacije biće besplatna prva tri meseca. Inače, mobilni telefoni su sve veće tržište za Facebook. Od ukupno pet stotina miliona korisnika popularne društvene mreže približno sto pedeset miliona su mobilni korisnici.

Izvor: Computerworld

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Sony planira da 13. juna u SAD lansira obnovljenu PlayStation Plus
Data centri 2022

Tagovi: , ,