Data centri 2024

Facebook vam štedi mobilni internet

U Facebook-u testiraju novu opciju – Instant Videos – uz pomoć koje će video sadržaji u okviru aplikacije uvek biti spremni za gledanje, a neće uticati na potrošnju interneta na telefonu kada nije povezan na WiFi mrežu.

PCPress.rs Image

Tako će se opcija koristiti za skidanje različitih Facebook videa kada je korisnik povezan na WiFi, a koji će biti spremni za gledanje na telefonu čim korisnik uđe u Facebook aplikaciju. Pretpostavlja se da je ova opcija prvi korak u pripremama kompanije za brže i kvalitetnije emitovanje video sadržaja u okviru opcije Watch, te da će pomoći u povećanju broja korisnika. Zahvaljujući novim mogućnostima, korisnici će biti stimulisani da više video sadržaja gledaju preko svojih mobilnih uređaja, bez straha da će potrošiti više interneta nego što mogu da plate.

Facebook svakako planira da, kao i u okviru opcije Instant Articles – koja se koristi za brže skidanje vesti na aplikaciji – ima veću autonomiju u okviru ekosistema sadržaja koje emituje. Iz kompanije su potvrdili da testiraju Instant Videos uz pomoć ograničenog broja korisnika njihove aplikacije za Android. Još uvek nije jasno da li će opcija davati prednost sadržajima koji se nađu u vrhu news feed-a određenog korisnika, ili će biti namenjena samo za originalne sadržaje koji se budu proizveli u okviru novih Facebook-ovih ponuda.

Pročitajte i:  Ko bi mogao kupiti TikTok?

Najveći problem u vezi sa ovom opcijom biće taj što će zauzimati prostor za skladištenje na uređajima, dok će korisnici dobijati sadržaje za koje možda i nisu zainteresovani.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,